Belgen furieus: 'Omgooien die handel, Wilmots, en snel'

Reacties

In België droomde men al voorzichtig van een EK-titel, maar het optimisme is na de kansloze nederlaag tegen Italië (0-2) volledig verdwenen. Vooral bondscoach Marc Wilmots moet het ontgelden.

Belgen furieus: 'Omgooien die handel, Wilmots, en snel'

De jubelstemming die in België heerste in de aanloop naar het EK is volledig omgeslagen. Zijn de Belgen wel zo goed? Het Laatste Nieuws vindt in ieder geval dat het tijd is voorbezinning na de afgang tegen Italië.

De Franstalige krant La Dernière Heure is niet veel positiever. 'Dat begint slecht', valt in koeienletters te lezen op de voorpagina van de krant. Toby Alderweireld, Thibaut Courtois en Thomas Vermaelen treuren op de foto die bijna de gehele voorpagina bedekt.

De Morgen sluit zich daar volledig bij aan. 'Valse start', valt er in kapitalen op de voorpagina van de krant te lezen. De tip aan bondscoach Marc Wilmots is bovendien duidelijk. 'Omgooien die handel, Wilmots, en snel', schrijft het dagblad. Werk aan de winkel dus voor Wilmots.

Voor de Gazet van Antwerpen bleek 'valse start' de lading niet volledig te dekken. De krant gaat een stapje verder en spreekt van een 'rampzalige start'. Ook de GvA is kritisch op het functioneren van bondscoach Wilmots, die zich niet populair heeft gemaakt bij onze zuiderburen. 'Storm van kritiek op bondscoach Marc Wilmots', staat op de voorpagina van de krant.

Waar de stemming in België volledig is omgeslagen naar het negatieve, droomt men in Italië al van EK-succes na de fraaie zege op de Belgen. 'Dromen Italië, dromen!', kopt de toonaangevende sportkrant La Gazzetta dello Sport. Daarmee is het dagblad nog niet uitgejubeld. 'Het mirakel van Conte' en 'de perfecte Azzurri gaan nu al aan kop'.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.