Italië bezorgt België kater bij eerste EK-duel in zestien jaar

Reacties

België is maandagavond slecht begonnen aan het EK. De Rode Duivels verloren in Lyon met 2-0 van Italië, dat de zege dankte treffers van Emanuele Giaccherini en Graziano Pellè. De ploeg van bondscoach Antonio Conte gaat aan kop in Groep E.

Italië bezorgt België kater bij eerste EK-duel in zestien jaar

In de beginfase koesterde België een licht overwicht, al werd de Italiaanse defensie niet in verlegenheid gebracht door de speldenprikjes van de Rode Duivels. Radja Nainggolan stelde Gianluigi Buffon twee keer op de proef met een schot van afstand, maar de Italiaanse routinier redde bekwaam. Naarmate de eerste helft vorderde, kroop Italië steeds meer uit zijn schulp. Toch kwam de treffer van Giaccherini uit de lucht vallen. De 31-jarige middenvelder rondde koelbloedig af na een prachtige pass van Leonardo Bonucci.

Italië putte moed uit de 1-0 en was voor rust enkele keren dicht bij de 2-0. Kansen hierop waren aan Graziano Pellè en Antonio Candreva niet besteed, al lag de moeilijkheidsgraad in beide gevallen hoog.

Emanuele Giaccherini schiet raak in de eerste helft na een prachtige pass van Leonardo Bonucci.
Emanuele Giaccherini schiet raak in de eerste helft na een prachtige pass van Leonardo Bonucci.

Na de hervatting voerde België logischerwijs de druk op. Kevin De Bruyne speelde knap Romelu Lukaku vrij, die de bal over het doel plaatste. Aan de andere kant onderscheidde Thibaut Courtois zich door redding te brengen op een kopbal van Pellè.

De Belgische bondscoach Marc Wilmots bracht nog Yannick Carrasco, Divock Origi en Dries Mertens in en zette de Italianen daarmee stevig onder druk. Zo miste Origi een riante mogelijkheid met het hoofd op aangeven van De Bruyne, die verder niet kon imponeren. De treffer viel aan de andere kant: diep in blessuretijd tekende Pellè voor de 2-0 met een hard schot na een tegenstoot. België verloor zo zijn eerste EK-duel in zestien jaar.

In dezelfde groep speelden Ierland en Zweden eerder op de dag met 1-1 gelijk. België vervolgt de poulefase zaterdag tegen Ierland (aftrap 15.00 uur in Bordeaux). Italië speelt een dag eerder al tegen Zweden (aftrap 15.00 uur in Toulouse).

Lees hier de analyse van deze wedstrijd. Onze analyticus heeft ook een Man van de Wedstrijd gekozen en cijfers uitgedeeld, deze zijn hier terug te vinden. Lees hier het liveverslag terug.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.