Beerput over WK in Qatar nog lang niet gedicht

Reacties

Terwijl KNVB-voorzitter Michael van Praag vorige week op de Bahama's stemmen probeerde te winnen voor de verkiezing tot FIFA-baas, ging de Qatar-beerput weer wat verder open.

Beerput over WK in Qatar nog lang niet gedicht

In Engeland kwam een boek uit dat koren op de molen is voor de campagne van de Amsterdammer. In The Ugly Game wordt de dubieuze rol van toenmalig FIFA-bestuurder Mohammed Bin Hammam beschreven.

Het gaat onder meer over een geheime stemafspraak tussen Bin Hammam en zijn Spaanse collega Ángel María Villar Llona, die samen met Portugal het WK 2018 wilde organiseren. Zeven mannen zouden vooraf zijn overgehaald om op zowel Spanje/Portugal (2018) als Qatar (2022) te stemmen. Dat zou ook schadelijk geweest kunnen zijn voor de Nederlandse kandidatuur. Toch een project waar tien miljoen euro in werd gepompt.

Het beruchte Garcia-rapport kan er meer duidelijkheid over geven. Als Michael van Praag voorzitter wordt van de FIFA, zal hij dit rapport direct openbaren. Zijn tegenstrever Sepp Blatter houdt het liever in de doofpot. Villar Llona zetelt nog altijd in het FIFA-bestuur en werd onlangs herkozen bij de UEFA.

Van Praag keerde in elk geval monter terug van de Bahama's. Tijdens het CONCACAF-congres won hij er minimaal één stem bij: die van Suriname. 'De KNVB en ikzelf onderhouden al langdurig goede banden met de Surinaamse bond', aldus Van Praag. Helaas is die stem wel een druppel op een gloeiende plaat. Ook het congres op de Bahama's was weer een farce, aangezien Blatter werd vergeleken met Jezus Christus en Nelson Mandela. Tien CONCACAF-leden spraken hun steun uit voor de zittende Zwitser.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.