Blatter kan niet rekenen op volledige Caribische steun

Reacties

Tijdens de komende verkiezing om het voorzitterschap van de FIFA, hoeft Sepp Blatter niet te rekenen op unanieme steun vanuit het Caribisch gebied. Dat biedt dus kansen voor Michael van Praag.

Blatter kan niet rekenen op volledige Caribische steun

In het verleden was het onder de toenmalig voorzitter Jack Warner gebruikelijk dat de 25 stemgerechtigde landen van de Caribbean Football Union (CFU) allemaal op dezelfde kandidaat stemden, wat derhalve neerkwam op unanieme steun voor Blatter. Huidig voorzitter Gordon Derrick van de CFU, het grootste onderdeel van de overkoepelende CONCACAF, wil daar sinds het vertrek van de omstreden Warner niets meer van weten.

'De dagen dat dat gebeurde, liggen ver achter ons', zo stelde hij stellig op het bondscongres van de CFU. 'Dit is een democratie en wij geloven daarin. Dan moet het zo zijn dat iedereen die in race is, kans maakt. En iedereen die stemt, mag vrij stemmen.' Derrick liet overigens niets los over naar wie de voorkeur van de Caribische landen uitgaat. Want hij wilde wél toegeven dat er overleg plaatsvindt binnen de CFU.

'Natuurlijk komen de verschillende voorzitters bij elkaar. We discussiëren samen, nemen samen programma's van de kandidaten door. Daarnaast denken we over veel zaken hetzelfde, dus het kan zomaar zijn dat het merendeel van de CFU op dezelfde kandidaat stemt. Maar niemand wordt gestraft omdat hij niet op de juiste kandidaat stemt. Dat zou geen democratie zijn, dat is een farce.'

De uitspraken van Derrick openen deuren voor KNVB-voorzitter Van Praag, die het opneemt tegen Blatter. Eerder liet bijvoorbeeld de Afrikaanse bond al weten als één man achter de Zwitser te staan. Naast Van Praag en Blatter zijn ook voormalig topvoetballer Luis Figo en de Jordaanse prins Ali bin Al-Hussein in de running. De verkiezing is op 29 mei.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.