Beenhakker: 'Ik keek anderhalf uur tegen schedel Stam aan'

Reacties

Jong Ajax-trainer Jaap Stam is door de belangvereniging Coaches Betaald Voetbal op de vingers getikt voor zijn actieve rol langs de lijn tijdens Jupiler League-duels van de Amsterdamse beloften. Op aandringen van CBV-voorzitter Leo Beenhakker is hoofdcoach Andries Ulderink voortaan weer de man die de coaching voor zijn rekening neemt.

Beenhakker: 'Ik keek anderhalf uur tegen schedel Stam aan'

Omdat Stam zijn trainerspapieren nog niet heeft, is de oud-international dit seizoen op papier de assistent van Ulderink. Daar was in de ogen van Beenhakker tot dusverre weinig van te merken. 'We worden als CBV in de maling genomen en dat stoort ons in zeer grote mate. Bij Sparta - Jong Ajax heb ik anderhalf uur tegen de welgevormde schedel van Jaap aangekeken. Jaap stond negentig minuten lang aan de rand van het veld te coachen en Andries zat erbij en keek ernaar', vertelt Beenhakker in De Telegraaf.

Dat stootte Beenhakker tegen het zere been, omdat de licentievoorwaarden na een eerder vergelijkbaar voorval bij FC Twente – met Alfred Schreuder en stroman Michel Jansen – waren aangescherpt. 'Het gaat met niet om Jaap, als ik hem tegenkom geef ik hem een hand en een zoen. Het is ons om de vakbroeders te doen die met heel veel pijn en moeite hun CBV-diploma hebben gehaald, maar zonder werk zitten.'

Het resultaat van Beenhakkers protest was maandag al zichtbaar, toen niet Stam maar Ulderink maandag tijdens de thuiswedstrijd tegen Roda JC Kerkrade (3-3) in zijn rol als hoofdcoach weer langs de lijn stond. Stam, die onlangs zijn verzoek om een cursus op maat te krijgen van de KNVB zag worden gehonoreerd, zat weer in de dug-out.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.