KNVB vindt oplossing voor trainerscursus Stam

Reacties

De KNVB heeft samen met Jaap Stam een oplossing gevonden, zodat de ex-international zijn cursus Coach Betaald Voetbal kan afmaken. De KNVB Academie start samen met Stam een opleidingstraject op maat. 

KNVB vindt oplossing voor trainerscursus Stam

Vorig jaar begon Stam aan de trainerscursus, maar hij besloot in oktober niet meer deel te nemen aan de klassikale bijeenkomsten in Zeist.

'Het is niks voor mij om in de schoolbanken te zitten', vertelde de 41-jarige Stam, die dit seizoen samen met de gediplomeerde Andries Ulderink als coach van Jong Ajax fungeert, in december tegen Voetbal International. 'Ik zat dagenlang aan te hikken tegen die groepslessen. Dat kan de bedoeling niet zijn. Vandaar dat ik de KNVB heb gevraagd of ik mijn cursus via een meer individuele opzet kan afmaken. We zijn daarover al een tijdje in gesprek, maar het is nog steeds niet duidelijk hoe het verder zal gaan. Er moet een oplossing komen. Want ik wil dat diploma graag halen.'

Opleidingstraject
Het traject dat de KNVB Academie nu met Stam inzet, biedt hem de mogeljikheid alsnog zijn UEFA Pro Diploma te behalen. 'De KNVB en Stam gaan de komende periode samen bekijken op welke wijze het opleidingstraject wordt ingevuld, waarbij het uitgangspunt van de KNVB blijft dat Stam aan de voorwaarden en eisen moet voldoen die bij de cursus Coach Betaald Voetbal van toepassing zijn', aldus een statement van de KNVB.

Stam komt voor deze op maat gesneden cursus in aanmerking vanwege zijn nationale en internationale ervaringen in het voetbal. De KNVB verwijst daarbij naar het congres in december. Meer aandacht schenken aan de specifieke ervaringen, capaciteiten, leerwensen en behoeften van de coach in opleiding kwam bij dat congres naar voren als een van de speerpunten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.