Been zegeviert met Genk, Sevilla wint zonder Maduro

Naast Feyenoord en AZ komen er ook bij de buitenlandse clubs tal van Nederlanders in actie in de play-offs van de Europa League. Voetbal International zet hun prestaties op een rij.

Chelsea-huurling Marko Marin heeft donderdagavond zijn waarde bewezen voor Sevilla. De Duitser was twee keer trefzeker in de thuiswedstrijd tegen Slask Wroclaw, dat uiteindelijk met 4-1 gewonnen werd. Hedwiges Maduro deed niet mee met de Spanjaarden.

Apollon Limassol heeft met 2-0 van OGC Nice gewonnen. De Franse club speelde zonder Luigi Bruins, voormalig Ajacied Dario Cvitanich speelde wel een half uur mee. Hij kon echter geen verandering in de score brengen. Gaston Sangoy was namens de Cyprioten twee keer trefzeker.

FH Hafnarfjördur heeft in RC Genk zijn meerdere moeten erkennen. De Belgische club, onder leiding van Mario Been, was met 0-2 te sterk. Vlak voor rust opende Jelle Vossen de score, tien minuten voor tijd werd de score door een eigen doelpunt van Samuel Tillen verdubbeld.

Wat Vitesse niet lukte, is Swansea City wel gelukt. De club uit Wales versloeg Petrolul Ploiesti zonder problemen: 5-1. Jonathan De Guzman speelde tien minuten mee, maar kwam niet meer tot scoren. Ex-Vitesse-spits Wilfried Bony deed dat wel. De Ivoriaan liet de 4-0 aantekenen. Wayne Routledge (2), Michu en Alejandro Pozuelo waren de andere doelpuntenmakers.

Bij Pandurii Targu Jiu was er een basisplaats voor Nicandro Breeveld, maar de middenvelder kon niet voorkomen dat de Roemeense club op eigen veld met 1-0 onderuit ging tegen Sporting Braga. Yazalde maakte in de 51ste minuut het enige doelpunt van de wedstrijd.

Esbjerg fB heeft een knappe prestatie neergezet door met 4-3 van het Franse Saint-Étienne te winnen. Mick van Buren was wederom trefzeker, de voormalig Excelsior-aanvaller (foto) zorgde voor de 2-2. Esbjerg vocht zich van een 1-2 achterstand terug naar een 4-3 overwinning.

Het wordt voor Leroy George een loodzware opgave om de groepsfase van de Europa League te bereiken. De play-off-wedstrijd tussen zijn nieuwe club Qarabağ en Eintracht Frankfurt ging met 0-2 verloren. George speelde weliswaar negentig minuten, maar zag Alexander Meier de show stelen. Als een ware plaaggeest nam hij de volledige doelpuntenproductie voor zijn rekening.

Ronnie Stam heeft daarentegen wel een uitstekende uitgangspositie wat betreft de kansen op het Europa League-toernooi. De verdediger van Standard Luik was geblesseerd en kon daardoor niet meedoen in de wedstrijd tegen FK Minsk, maar door goals van Michy Batshuayi en Frédéric Bulot werd de eindstand van 0-2 bereikt.