Beelden Sport1: Oranje nadert Tsjechië dankzij Sigthórsson

Reacties

IJsland heeft na de 2-1 zege op Tsjechië een uitstekende uitganspositie in de strijd om een ticket voor het EK in Frankrijk. Dat beseft ook Heimir Hallgrimsson, de rechterhand van bondscoach Lars Lagerbäck. Kolbeinn Sigthórsson bezorgde de koploper in de groep van Oranje drie punten.

Beelden Sport1: Oranje nadert Tsjechië dankzij Sigthórsson

'Dit is hoe wij willen spelen. We speelden tegen een sterke tegenstander. Na de openingsgoal van Tsjechië hebben wij de wedstrijd gekanteld. De ploeg heeft het uitstekend gedaan', zei Heimir Hallgrimsson na afloop.

Daardoor is IJsland de nieuwe koploper in Groep A. De voorsprong op achtervolger Tsjechië bedraagt twee punten, terwijl Oranje volgt op vijf punten. 'Ik zou liegen als ik zou zeggen dat we er niet gunstig voor staan', aldus Hallgrimsson. 'Ik hoop alleen wel dat we deze lijn door kunnen trekken en nog meer stappen vooruit gaan maken.'

Pavel Vbra, de bondscoach van de Tsjechen, was onder de indruk van IJsland. 'Ze waren beter en ze hebben zich de laatste jaren enorm goed ontwikkeld', aldus Vbra. 'IJsland is een tegenstander waar geen enkel land graag tegen speelt. Wij moeten er nu voor zorgen dat we de tweede plaats vasthouden. Nederland en Turkije hebben allebei gewonnen, dat is niet goed voor ons.'

Een kwartier voor tijd zorgde Sigthórsson voor de ontknoping van de wedstrijd in Reykjavik. De Ajax-spits tikte de bal binnen achter doelman Petr Cech: 2-1.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen IJsland en Tsjechië, waarin Sigthórsson tot gevierde man uitgroeide.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.