Beelden Sport1: Neymar bezorgt Brazilië oefenzege

Reacties

De Braziliaanse bondscoach Dunga ziet de oefenzege van de Goddelijke Kanaries op Colombia als een prima opsteker voor zijn ploeg, die op het WK een flinke tik kreeg te verwerken.

Beelden Sport1: Neymar bezorgt Brazilië oefenzege

Het betekende voor Dunga zijn rentree als bondscoach nadat hij van 2006 tot 2010 ook al de keuzeheer was. Hij begon zijn tweede ambtstermijn met een 1-0 zege op Colombia. 'Winnen is altijd lekker, maar zeker na de keiharde kritiek die de spelers na het WK hebben gehad ', aldus Dunga. Brazilië werd in eigen land in de halve finale met 7-1 vernederd door Duitsland, waarna Nederland in de troostfinale te sterk was.

'Deze zege zal het zelfvertrouwen van de spelers een beetje oppoetsen', verwacht de trainer. 'Ik heb ze vooraf verteld dat ze bij de selectie zitten omdat ze de besten zijn en dat dit alles is waar ze ooit van hebben gedroomd', verwijst de trainer naar het spelen voor de nationale ploeg. 'We gaan door met onze aanpak en moeten ons elke dag verbeteren', sloot Dunga af.

Bekijk hier de samenvatting van het vriendschappelijke duel tussen Brazilië en Colombia. In Miami tekende vedette Neymar kort voor tijd voor het enige doelpunt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.