Neymar meteen weer belangrijk bij rentree voor Barça

Reacties

Neymar heeft tijdens zijn rentree bij Barcelona meteen weer zijn klasse getoond. De Braziliaanse spits keerde met een rugblessure terug van het WK in eigen land en beperkte zich tot dusver tot oefeningen op het trainingsveld. Maandagavond deed hij in het oefenduel met León (6-0) weer van zich spreken met twee treffers.

Neymar meteen weer belangrijk bij rentree voor Barça

In tegenstelling tot de (officieus) debuterende Luis Suarez startte Neymar in de basis. Samen met Barça-talent Rafinha en Lionel Messi vormde hij de aanval tegen de Mexicaanse club, die naar Camp Nou was afgereisd in het kader van de jaarlijkse vriendschappelijke strijd om de Trofeu Joan Gamper.

En met Messi en Neymar in de voorhoede had Barcelona maar weinig tijd nodig om te laten zien dat het nog altijd uitstekend kan voetballen. Binnen twaalf minuten was het al twee keer raak, waarbij Neymar een hoofdrol voor zich opeiste door eerst Messi te bedienen en vervolgens zelf raak te stiften. Vlak voor rust deed de 22-jarige Braziliaan het nog eens dunnetjes over met een subtiel hakballetje.

Na de onderbreking werd het treffen tussen Barcelona en León steeds meer een trainingspartijtje voor de Catalaanse grootmacht. Nadat voormalig Barcelona-speler Rafael Márquez bij zijn terugkeer in Camp Nou afscheid had genomen van León, dat hij verruilt voor Hellas Verona, gaf Barcelona-trainer Luis Enrique de kans aan jeugdspelers als Munir Al Haddadi voordat Luis Suarez dan eindelijk zijn langverwachte officieuze debuut mocht maken.

In tegenstelling tot de Uruguayaanse ex-Ajacied, die dankzij een recente uitspraak van het CAS in ieder geval mag meetrainen en meespelen in oefenduels zolang hij nog geschorst is, scoorde de ingevallen Al Haddadi nog twee keer. Vlak voor tijd bepaalde met Sandro Ramírez een andere invaller de eindstand op 6-0. Behalve Suarez maakten ook de aanwinsten Claudio Bravo, Jérémy Mathieu en Ivan Rakitic hun opwachting.   

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.