Bedroevend Brazilië beëindigt WK met triest record

Reacties

Brazilië heeft het WK in eigen land in mineur afgesloten. De gastheer verloor in de strijd om de derde plaats met 3-0 van Oranje en brak daarmee een aantal negatieve records.

Bedroevend Brazilië beëindigt WK met triest record

De 3-0 nederlaag tegen Oranje bracht het aantal tegendoelpunten van Brazilië tijdens dit wereldkampioenschap op veertien (!) in zeven wedstrijden. Nooit eerder kregen De Goddelijke Kanaries zoveel goals om de oren tijdens een WK-eindronde.

Brazilië incasseerde in de vijf wedstrijden tot aan de halve finale slechts vier treffers: één tegen Kroatië (3-1 zege, nota bene een eigen goal van verdediger Marcelo), één tegen Kameroen (4-1), één tegen Chili (1-1) en één tegen Colombia (2-1). De forse dreun tegen Duitsland in de halve finale (7-1) en de domper tegen Oranje (3-0) betekende nog eens tien tegendoelpunten extra in een tijdbestek van 180 minuten.

Het vorige dieptepunt van Brazilië qua tegengoals dateerde van het WK 1938, toen er na vijf wedstrijden elf tegentreffers op de balans stonden. Brazilië is het eerst gastland in de WK-historie dat meer dan elf doelpunten moet toestaan. Het vorige record stond op naam van Zwitserland (elf tegengoals op het WK 1954 in eigen land).

De nederlaag tegen Oranje leverde nog meer sportieve ellende op. Infostrada Sports becijferde dat Brazilië voor het eerst sinds 1940 (!) twee competitieve thuiswedstrijden op rij verloor. Destijds leed de Seleção nederlagen tegen achtereenvolgens Argentinië (3-0) en Uruguay (4-3).

Het bizarre is dat de Brazilianen vóór de halve finale tegen Duitsland en de daaropvolgende wedstrijd tegen Oranje sinds 1975 geen enkele competitieve interland op eigen bodem hadden verloren.

Brazilië leed voorts voor het eerst sinds 1974 twee nederlagen op rij op een WK-eindronde. Op het toernooi in West-Duitsland verloor de regerend wereldkampioen destijds de afsluitende groepswedstrijd in de tweede poulefase met 2-0 van Oranje om daarna ook de strijd om de derde plaats tegen Polen (1-0) te verliezen.

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.