Beauty Ziyech tijdens bekerzege Twente in Doetinchem

Na drie wedstrijden zonder zege heeft FC Twente weer eens reden tot juichen. Ondanks een valse start won de ploeg van trainer Alfred Schreuder ruim bij De Graafschap in de achtste finale van het KNVB-bekertoernooi: 2-4.

Hakim Ziyech zorgde in de 69ste minuut voor het hoogtepunt van de wedstrijd door vanuit de middencirkel met een knap schot doelman Hidde Jurjus te passeren. Met zijn tweede van de avond zorgde de van SC Heerenveen overgenomen spelmaker op dat moment voor 1-4. En dat terwijl het lang geen makkelijke avond leek te worden voor de Tukkers.

Schreuder koos ervoor om Kyle Ebecilio buiten de selectie te laten, terwijl Torgeir Børven op de bank moest plaatsnemen. Jesús Corona, Youness Mokhtar en Bilal Ould-Chikh vormden de voerhoede. Voor die laatste was het zijn eerste basisplaats in de hoofdmacht van FC Twente. Ook Orlando Engelaar mocht sinds zijn teurgkeer voor het eerst starten.

Het doelpunt van Hakim Ziyech was het hoogtepunt van de avond, maar ook de halve omhaal van Jesús Corona mocht er wezen.

Sonny Stevens - sinds afgelopen weekend eerste keus na enkele blunders van Nick Marsman - was opnieuw de doelman, maar ging in de elfde minuut in de fout. Bij een hoekschop liet hij Vincent Vermeij ongehinderd binnenkoppen. De Graafschap was vrijwel de hele eerste helft de bovenliggende partij, maar de thuisclub faalde in de afwerking.

In de veertigste minuut maakte Jesús Corona met een halve omhaal vanuit het niets gelijk en amper bekomen van die klap ging De Graafschap rusten met een achterstand door een doelpunt van Ziyech. In de tweede helft was de thuisclub geen schim meer van de gevaarlijke ploeg voor rust. Opnieuw scoorden Corona en Ziyech, terwijl Andreas Bjelland de eindstand met een eigen doelpunt bepaalde op 2-4.

FC Twente plaatst zich daardoor in navolging van SC Cambuur en PEC Zwolle voor de kwartfinale van het toernooi om de KNVB-beker. Zondag besluit de ploeg van Schreuder de eerste competitiehelft met een thuiswedstrijd tegen Willem II.