Schreuder: 'Twente aan stand verplicht om door te gaan'

Reacties

FC Twente speelt woensdagavond in Doetinchem een cruciaal duel met De Graafschap in het toernooi om de KNVB-beker. Ook trainer Alfred Schreuder gaat voor de kortste weg naar Europees voetbal.

Schreuder: 'Twente aan stand verplicht om door te gaan'

'Dit seizoen kun je via de KNVB-beker je rechtstreeks plaatsen voor de poulefase van de Europa League en dat maakt het bekertoernooi nog aantrekkelijker dan het al was', zegt Schreuder op de clubwebsite. 'Het is voor de club dus een grote wedstrijd.'

'Daarnaast biedt het ons de gelegenheid om de nederlaag bij PSV weg te spoelen. Dit is een wedstrijd die bepalend kan zijn met welk gevoel je de winterstop in gaat', aldus Schreuder, die in de achtste finale waarschijnlijk niet kan beschikken over Rasmus Bengtsson. De Zweedse verdediger kampt met hamstringklachten en wordt mogelijk vervangen door Darryl Lachman.

In Doetinchem treffen de Tukkers de huidige nummer negen van de Jupiler League. Volgens Schreuder een geduchte tegenstander. 'De Graafschap heeft een team met veel beweeglijkheid op het middenveld en in de voorhoede. Onlangs wonnen ze nog met 6-3 van Jong FC Twente, ook weer een wedstrijd met veel goals. Al zijn wij aan onze stand verplicht om door te gaan', meent Schreuder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.