Marsman krijgt dispensatie voor Jong FC Twente

Reacties

Nick Marsman hoeft niet bang te zijn dat hij niet toekomt aan wedstrijdritme nu hij bij FC Twente is verbannen naar de reservebank.

Marsman krijgt dispensatie voor Jong FC Twente

Na blunders in opeenvolgende duels met FC Groningen en Vitesse raakte de 24-jarige doelman zijn plaats kwijt aan Sonny Stevens.

Spelers die tijdens een seizoen vijftien of meer wedstrijden in het eerste elftal van een club hebben afgewerkt, zijn normaal gesproken niet meer speelgerechtigd voor het beloftenteam. Marsman heeft deze jaargang exact dat aantal duels achter zijn naam, maar de reglementen maken een uitzondering voor keepers. Als FC Twente dat wil, kan het per wedstrijd van de beloften bij de KNVB dispensatie voor de doelman aanvragen. Marsman kan in dat geval dus ook in de tweede seizoenshelft gewoon zijn wedstrijdminuten maken.

Stevens krijgt woensdag de voorkeur in het uitduel met De Graafschap in de achtste finale van het KNVB-bekertoernooi, net als komende zondag als FC Twente de eerste competitiehelft afsluit met de thuiswedstrijd tegen Willem II.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.