'BBC' bezorgt Real klinkende zege op kansloos Gijón

Zinedine Zidane heeft ook zijn tweede wedstrijd als trainer van Real Madrid winnend afgesloten. De Koninklijke had in eigen huis geen enkele moeite met Sporting Gijón, dat na achttien minuten al tegen een 4-0 achterstand aankeek. Het werd uiteindelijk 5-1.

Real kwam flitsend uit de startblokken en opende de score al na zeven minuten. Gareth Bale mocht volledig vrijstaand een corner tegen de touwen koppen. Amper twee minuten later werd de score verdubbeld door Cristiano Ronaldo, die vanaf links naar binnen trok en feilloos binnenschoot. De volledige BBC-aanval kwam in de twaalfde minuut op het scorebord te staan toen Karim Benzema, die zijn driehonderdste wedstrijd voor Real speelde, een voorzet van Bale met het hoofd tot doelpunt promoveerde.

De aanvalsgolf was daarmee nog niet voorbij, want Real liep nog voor de pauze uit naar een 5-0 voorsprong. In de achttiende minuut maakte Ronaldo zijn tweede door binnen te tikken uit voorzet van Daniel Carvajal. Het slotakkoord van de eerste helft kwam op naam van Benzema. De Franse spits rondde keurig af na een combinatie tussen Carvajal en Isco.

Cristiano Ronaldo loopt juichend weg na zijn doelpunt tegen Sporting Gijón. De Portugees scoorde uiteindelijk twee keer.

Na de ijzersterke eerste helft nam Real Madrid zichtbaar wat gas terug. Sporting Gijón kreeg het zelfs voor elkaar om de eer enigszins te redden. Isma López maakte zijn eerste doelpunt ooit in de Primera División door de bal in de rechterhoek te schuiven. Zidane gebruikte de tweede helft op zijn beurt vooral om een aantal van zijn sterren rust te gunnen. Bale werd vanwege een blessure al in de rust vervangen door Jesé Rodríguez en ook Isco en Benzema, die wat last had van zijn enkel, werden gewisseld. Voor hen kwamen James Rodríguez en Mateo Kovacic het veld in.

Real Madrid klimt door de zege op Gijón naar de tweede plaats in Spanje, maar kan later vandaag weer ingehaald worden door Barcelona, dat zondagavond speelt tegen Athletic de Bilbao. Barça heeft op dit moment één punt minder dan Real, dat twee wedstrijden meer gespeeld heeft. Atlético Madrid is nog altijd koploper, al heeft Barcelona slechts twee punten minder met nog een wedstrijd tegoed.