Atlético en Real: in twee weken plannen voor anderhalf jaar

Reacties

Het transferverbod betekent dat de komende weken van groot belang worden voor Atlético Madrid en Real Madrid. In achttien dagen moeten beide topclubs hun transferbeleid voor anderhalf jaar uitvoeren.

Atlético en Real: in twee weken plannen voor anderhalf jaar

De door de FIFA opgelegde ban gaat in de zomer van 2016 in en geldt ook voor de winter van 2017. Het betekent dat Real en Atlético vóór 1 februari aanstaande hun selecties op orde moeten brengen voor het restant van dit seizoen én het volledige komende seizoen.

Het transferverbod werpt een ander licht op de zaken die de afgelopen periode speelden bij beide clubs. Zo was bij Real Madrid al sprake van een mogelijk vertrek van Isco, Álvaro Arbeloa (foto onder) en Denis Cheryshev. Met name Arbeloa en Cheryshev spelen nauwelijks, maar kan Real Madrid het nu nog wel veroorloven hen te verkopen? Waarschijnlijk alleen als er direct vervangers komen.

En wat betekent deze ban voor de toekomst van Gareth Bale? Hij wordt al een tijdje gelinkt aan een terugkeer in de Premier League, maar het lijkt zeer onwaarschijnlijk dat De Koninklijke in deze situatie een topspeler zal laten gaan. Een nieuwe Gálactico kopen, zoals president Florentino Pérez zo graag doet, zit er even niet in. Álvaro Morata, de spits van Juventus op wie Real komende zomer een terugkoopoptie heeft, zien we in elk geval de komende anderhalf jaar niet terug in Madrid.

Atlético zal waarschijnlijk niet meer meewerken aan een vertrek van de gewilde Antoine Griezmann en meer haast dan tevoren maken met het opwaarderen en verlengen van zijn contract. Een verkoop van de met name in Engeland gewilde Yannick Ferreira Carrasco (op de foto met Bale) lijkt ook zeer onwaarschijnlijk. Ook bij de Rojiblancos komt de positie van mogelijk vertrekkende reservespelers in een ander licht te staan. Denk aan Jesús Gámez, Saúl of Ángel Correa.

Het wordt voor Atlético en Real in principe ook aantrekkelijker om spelers met aflopende contracten alsnog aan zich te binden, terwijl de gebruikelijke praktijk van het één jaar van tevoren verkopen van spelers met een aflopend contract juist minder interessant wordt. Kijk hieronder welke verbintenissen de komende anderhalf jaar aflopen.

Welke spelers zouden Atlético en Real Madrid de komende achttien dagen moeten aantrekken om de komende anderhalf jaar door te komen? Discussieer hieronder mee over welke gevolgen het transferverbod heeft op beide clubs.

Contracten Atlético Madrid
Aflopend in 2016 Aflopend in 2017
Fernando Torres Gabi
Tiago Miguel Ángel Moyà
Jesús Gámez
Contracten Real Madrid
Aflopend in 2016 Aflopend in 2017
Álvaro Arbeloa Jesé
Rubén Yáñez Pepe
Denis Cheryshev
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.