Transferverbod van een jaar voor Real Madrid en Atlético

Reacties

Real Madrid en Atlético Madrid mogen een jaar lang geen spelers aantrekken. De FIFA heeft de Spaanse giganten een transferverbod opgelegd.

Transferverbod van een jaar voor Real Madrid en Atlético

Het verbod is opgelegd omdat beide clubs de regels hebben verbroken bij het aantrekken van minderjarige spelers. Het transferverbod geldt voor de zomer van 2016 en winter van 2017. Het betekent dat beide clubs deze maand nog wel mogen handelen op de transfermarkt. Real Madrid heeft daarbij een boete van ruim drie ton gekregen, terwijl Atlético meer dan acht ton moet neertellen.

Het verbod betekent dat Zinedine Zidane, de nieuwe trainer van Real Madrid, het komende jaar flink beperkt wordt in het naar zijn hand zetten van de selectie. Deze maand mag De Koninklijke net als Atlético, in de Champions League de tegenstander van PSV, nog wel naar hartelust inkopen doen.

Eerder kreeg Barcelona al een transferverbod van een jaar opgelegd vanwege eenzelfde vergrijp. Dat verbod liep deze maand af. Overigens haalden de Catalanen ondanks de ban met Arda Turan en Aleix Vidal afgelopen zomer wel twee nieuwe spelers binnen. Deze mochten echter pas na het verstrijken van de straf, deze maand dus, ingezet worden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.