Bayern sluit af in stijl, Huntelaar met Schalke Europa in

Schalke 04 is mede dankzij een doelpunt van Klaas-Jan Huntelaar de winnaar van de laatste speelronde in de Bundesliga geworden. De club plaatste zich rechtstreeks voor de Europa League. Bayern München sloot het seizoen in stijl af met een zege op Hannover 96.

Bayern München - Hannover 96 3-1
Landskampioen Bayern München speelde tegen het reeds gedegradeerde Hannover 96 alleen nog voor de eer en deed dat uitstekend. De Duitse grootmacht, waar Arjen Robben nog altijd ontbreekt vanwege een bovenbeenblessure, won eenvoudig met 3-1.

Robert Lewandowski zette Bayern met zijn dertigste competitiedoelpunt al in de twaalfde minuut op voorsprong. Nog voor rust verdubbelde Mario Götze, die zowaar eens in de basis mocht beginnen, de score. Diezelfde Götze maakte negen minuten na rust op fraaie wijze ook de 3-0. Artur Sobiech redde nog wel de eer van Hannover. Bayern eindigt het seizoen daarom met 88 punten uit 34 wedstrijden. Hannover kon de laatste plek en de bijbehoren degradatie al niet meer ontlopen.

Borussia Dortmund - 1. FC Köln 2-2
Bij Borussia Dortmund telt alleen nog de bekerfinale tegen Bayern München en dat was goed te zien aan de thuiswedstrijd tegen 1. FC Köln. Voor eigen publiek sloot de ploeg van trainer Thomas Tüchel matig af met een 2-2 gelijkspel. Gonzalo Castro zette Dortmund nog wel op voorsprong, maar nog voor rust draaide nummer negen Köln de wedstrijd helemaal om dankzij goals van Anthony Modeste en Milos Jojic. Een kwartier voor tijd voorkwam sterspeler Marco Reus een nederlaag.

1899 Hoffenheim - Schalke 04 1-4
Schalke 04 heeft zich op de laatste speeldag van de Bundesliga toch nog rechtstreeks geplaatst voor de Europa League door met 1-4 te winnen van 1899 Hoffenheim, dat zich al veilig had gespeeld. Klaas-Jan Huntelaar zette zijn ploeg op het goede spoor door al in de zevende minuut de 0-1 voor zijn rekening te nemen. Binnen het kwartier werd het via Eric Maxim Choupo-Moting zelfs 0-2.

Mark Uth, die vorig seizoen nog topscorer werd bij SC Heerenveen, deed vlak voor rust nog wel iets terug namens Hoffenheim, maar de marge werd tien minuten na rust opnieuw twee door een doelpunt van Leroy Sané. Via een eigen doelpunt van Fabian Schär werd het zelfs 1-4. Zo sloot Schalke het tijdperk onder trainer André Breitenreiter, wiens contract ontbonden wordt, toch nog redelijk positief af met een vijfde plaats. Hoffenheim eindigt op de vijftiende plek.

Klaas-Jan Huntelaar was zaterdagmiddag goud waard voor Schalke 04 door de 0-1 voor zijn rekening te nemen tegen 1899 Hoffenheim.

Darmstadt 98 - Borussia Mönchengladbach 0-2
Borussia Mönchengladbach gaat volgend seizoen voorronde Champions League spelen. De ploeg van Roel Brouwers, die een kwartier voor tijd inviel en het aan het eind van dit seizoen vertrekt, had aan een punt tegen Darmstadt 98 voldoende om zich te plaatsen, maar won zelfs met 0-2. Thorgan Hazard en André Hahn tekenden voor de doelpunten. Gladbach eindigt het seizoen zodoende als nummer vier, debutant Darmstadt sluit af op een verdienstelijke veertiende plek.

FSV Mainz 05 - Hertha BSC 0-0
Mainz en Hertha hebben op de laatste speeldag van het seizoen directe plaatsing voor de Europa League laten liggen. Beide clubs hadden aan een overwinning voldoende om vijfde te worden, maar hielden elkaar in evenwicht en stromen nu tijdens de derde voorronde in. Hertha, waar Roy Beerens niet tot de selectie behoorde, sloot de wedstrijd af met tien man na een rode kaart voor Niklas Stark in de slotfase van het duel. De club uit Berlijn eindigt het seizoen als nummer zeven, Mainz is de nummer zes geworden.