Bayern ontsnapt tegen HSV aan eerste puntenverlies

Reacties

Bayern München heeft tegen Hamburger SV in de slotfase het eerste puntenverlies in de Bundesliga voorkomen. In de mogelijk laatste wedstrijd van Bruno Labbadia als trainer van HSV, stond met name doelman René Adler een zege van Bayern lang in de weg: 0-1.

Bayern ontsnapt tegen HSV aan eerste puntenverlies

HSV had tot dusverre pas één punt gepakt door onder meer met grote cijfers te verliezen van RB Leipzig (0-4) en een 1-0 voorsprong tegen Bayer Leverkusen (3-1) uit handen te geven. Na het verlies van afgelopen dinsdag bij SC Freiburg (1-0) was de algemene verwachting dat Labbadia bij een teleurstellend resultaat tegen Bayern het veld zou moeten ruimen. Zijn ploeg liet de Duitse coach echter niet in de steek.

Want waar Bayern thuis tegen Hertha BSC (3-0) nog zo oppermachtig was, zo lastig had de op veel plaatsen gewijzigde ploeg van trainer Carlo Ancelotti het in Hamburg. Arjen Robben, Franck Ribéry, Xabi Alonso, Jérôme Boateng en Arturo Vidal zagen vanaf de bank dat Nabil Bahoui al vroeg in de wedstrijd een dot van een kans kreeg, maar de bal recht in de handen van Manuel Neuer schoot. En HSV kwam er wel vaker gevaarlijk uit.

Van geen enkele club won Bayern München in de Bundesliga vaker dan Hamburger SV (61 zeges, 231 goals), maar de ploeg van de onder druk staande trainer Bruno Labbadia weerde zich dit keer kranig.
Van geen enkele club won Bayern München in de Bundesliga vaker dan Hamburger SV (61 zeges, 231 goals), maar de ploeg van de onder druk staande trainer Bruno Labbadia weerde zich dit keer kranig.

De beste kansen waren daarna ondanks het goede begin van de thuisploeg voor Bayern, dat naar mate de wedstrijd vorderde steeds meer druk ontwikkelde. Vooral Robert Lewandowski was enkele keren dicht bij een goal. Zo kopte de Poolse topscorer voor rust maar enkele centimeters over en redde de uitstekend keepende Adler (foto) na bijna een uur fantastisch toen Lewandowski weer voor hem opdook.

Met Boateng als vervanger van de geblesseerde Mats Hummels en even later Ribéry en Vidal als verse krachten sloeg Bayern aanvankelijk ook geen bres in de muur van HSV, dat al zijn goals tot nu toe incasseerde in het laatste half uur. Ditmaal hielden Die Rothosen in de slotfase lang stand, onder meer omdat Adler redde op een schot van Thomas Müller en goed uit zijn doel kwam bij een grote kans voor Lewandowski.

In de 89ste minuut ging het uiteindelijk toch mis voor HSV. Ribéry bewees andermaal zijn waarde voor Bayern door na een prachtpass van Thiago met zijn vijfde assist van het Bundesliga-seizoen bij de tweede paal Joshua Kimmich te bereiken: 0-1. Dankzij het vierde doelpunt van de middenvelder heeft Bayern na vijf duels nog altijd de honderd procent-score. Labbadia moet met één punt nog altijd vrezen voor zijn baan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.