Bayern nipt langs Stevens, afscheid topscorer Lewandowski

Reacties

VfB Stuttgart van trainer Huub Stevens ging op bezoek bij kampioen Bayern München in extremis ten onder. Borussia Dortmund sloot af met een ruime zege op Hertha BSC, waardoor Robert Lewandowski zich tot topschutter van de Bundesliga kroonde.

Bayern nipt langs Stevens, afscheid topscorer Lewandowski

Bayern München - VfB Stuttgart 1-0
Bayern München, met Arjen Robben als basisspeler, voorkwam thuis tegen VfB Stuttgart op het nippertje een teleurstellende afsluiting van de competitie. De Allianz Arena was volgestroomd voor een allerlaatste showvoorstelling van de Duitse kampioen, maar het publiek kwam van een koude kermis thuis. VfB Stuttgart van trainer Huub Stevens bleef namelijk erg lang overeind en leek een punt uit het vuur te slepen. Claudio Pizarro velde het vonnis over Stuttgart. Hij was in de 64ste minuut ingevallen voor Mario Mandzukic. Doordat de Kroaat niet tot scoren kwam bleef hij op achttien treffers steken en zag hij de topscorerstitel aan zich voorbij gaan.

Stevens wordt in Stuttgart op handen gedragen omdat het hem lukte de traditieclub voor de Bundesliga te behouden. Of de Nederlander ook volgend seizoen trainer is van de Zuid-Duitse club, die als vijftiende eindigt, is echter zeer twijfelachtig. Zijn contract loopt over enkele weken af. Bayern sluit door de zwaarbevochten triomf af met negentig punten, een punt minder dan vorig seizoen.

Herttha BSC - Borussia Dortmund 0-4
Omdat Dortmund al zeker is van de tweede plaats in de Bundesliga en Hertha BSC vanwege zijn plek in de middenmoot al een tijdje nergens meer om speelt, stond het duel in Berlijn volledig in het teken van Robert Lewandowski (foto onder). Het was het laatste competitieduel van de spits in het shirt van Dortmund, want hij stapt na dit seizoen transfervrij over naar Bayern München, op 17 mei eerst nog de tegenstander van BVB in de bekerfinale.

Lewandowski gaf Dortmund én zichzelf een passend afscheidscadeau, want in de 41ste minuut opende hij de score. Een minuut voor de pauze nam Dortmund verder afstand van de club van de Nederlandse trainer Jos Luhukay, via een treffer van Milos Jojic. Dankzij Lewandowski en Henrikh Mkhitaryan liep Dortmund in de slotfase uit naar een eclatante overwinning. Lewandowski maakte in Berlijn zijn negentiende en twintigste doelpunt van dit seizoen, waardoor hij BVB als topscorer verlaat. Het is voor het eerst dat Lewa bovenaan het topscorersklassement eindigt in Duitsland.

Door de zege sluit Dortmund het seizoen als nummer twee af, met 71 punten. Hertha beëindigt de jaargang op de elfde plaats en kan daardoor als promovendus terugblikken op een uitstekend seizoen.

Overige uitslagen
Hannover 96 - SC Freiburg 3-2
FC Augsburg - Eintracht Frankfurt 2-1

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.