Klopp wil Lewandowski als topscorer uitgeleide doen

Reacties

Robert Lewandowski speelt zaterdag zijn laatste Bundesliga-duel voor Borussia Dortmund. Trainer Jürgen Klopp wil de Poolse spits uitzwaaien als topscorer van Duitsland.

Klopp wil Lewandowski als topscorer uitgeleide doen

Met nog één speelronde voor de boeg deelt Lewandowski de eerste plaats op de topscorerslijst met Mario Mandzukic met achttien treffers, terwijl onder anderen Hertha BSC-spits Adrian Ramos met twee doelpunten minder ook nog kansrijk is.

Borussia Dortmund kan de Colombiaan uitschakelen in de jacht op de topscorerstitel aangezien het zaterdag speelt in Berlijn. Om Lewandowski te helpen in de strijd met Mandzukic – overigens volgend jaar bij Bayern München zijn ploeggenoot – krijgt de Pool een voorkeursbehandeling.

'Voor hem gaat het om de topscorerstitel. Als we een strafschop krijgen, dan mag hij die nemen', aldus Klopp. De trainer ziet niet graag dat Adrian Ramos – overigens wel de opvolger in Dortmund van Lewandowski - er met de hoofdprijs vandoor gaat. 'Als hij met drie treffers de titel pakt, zal ik wel een beetje zuur zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.