Bayern heeft ook in return geen moeite met Juventus

Bayern München heeft een ticket voor de halve finale van de Champions League bemachtigd. Juventus gaf vooraf aan met een andere mentaliteit dan in München (2-0 nederlaag) te spelen, maar daar was weinig van te zien (2-0).

Wel begon de ploeg uit Turijn het sterkst. Manuel Neuer moest na amper twee minuten al ingrijpen op een gevaarlijk schot van Mirko Vucinic. Zonder moeite kon de Duitse doelman zijn inzet echter keren.

Ook Claudio Marchisio deed namens De Oude Dame een poging, maar hij zag zijn schot hoog over het doel gaan. Na een openingsfase waarin Juventus de bovenliggende partij was, was het de beurt aan Bayern om kansen te creëren.

Het feit dat de Duitsers een vrijwel ideale uitgangspositie hadden, gezien de 2-0 overwinning in München, bracht weinig druk met zich mee. Dat straalde de ploeg ook uit. Der Rekordmeister speelde rustig en loerde op de kans. Een voorzet van Arjen Robben was voor Mario Mandzukic net te scherp om het voor Juventus een haast onmogelijke opgave te maken. David Alaba was namens de gasten in de eerste helft gevaarlijk, maar Gianluigi Buffon redde zijn inzet stijlvol. Daardoor zochten de ploegen zonder te hebben gescoord de kleedkamer op.

Op een gevaarlijk schot van Fabio Quagliarella na - de bal schampte de buitenkant van de paal - kreeg Juventus in het tweede bedrijf minder kansen. Bayern werd dominanter waardoor het spel zich steeds meer afspeelde op de helft van de Italianen.

Robben was dicht bij een zeer fraai doelpunt, maar net als Quagliarella raakte zijn geplaatste schot de buitenkant van de paal. Tien minuten later, in de 64ste minuut, was het wel raak. Een voorzet van Bastian Schweinsteiger eindigde op het hoofd van Javí Martínez, maar Buffon redde katachtig. De rebound werd door Mandzukic echter zonder problemen binnengekopt.

Met nog een klein halfuur te gaan was het Europese avontuur van Juventus voorbij. Het tempo in het duel zakte en de thuisploeg leek zich bij de uitschakeling te hebben neergelegd. Namens Bayern bepaalde Claudio Pizarro de eindstand met een schot op 0-2.

Daardoor staat Bayern München samen met Real Madrid, Borussia Dortmund en Barcelona in de halve finale van de Champions League. Enige smet voor de Duitsers is dat Mandzukic een gele kaart kreeg, waardoor hij geschorst is voor het volgende Europese duel.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.