Bonucci vindt motivatie in kritiek op 'pensionado' Buffon

Voor Leonardo Bonucci geldt de betiteling van Juventus-ploeggenoot Gianluigi Buffon (foto) tot 'gepensioneerde' als motivator om Bayern München te verslaan. De verdediger is vastbesloten woensdagavond ten koste van de Beierse club door te stoten naar de halve finale van de Champions League.

Bonucci vindt motivatie in kritiek op 'pensionado' Buffon

Juve verloor de ontmoeting in München kansloos met 2-0. Gianluigi Buffon ging bij beide tegentreffers niet vrijuit, waarop erevoorzitter Franz Beckenbauer van Bayern zei dat de Italiaan eruit zag als 'gepensioneerde'. Buffon kon de woorden van de Duitser niet ontkennen en bombardeerde het optreden zelf tot zijn slechtste Europese wedstrijd ooit.

Verdediger Bonucci kijkt anders naar de uitspraken. 'We respecteren wat hij zegt, maar het tergt ons en Gigi alleen maar meer. We willen doorgaan naar de halve finales. Wij geloven dat we dat kunnen, want wij zijn Juventus. We zullen 110 procent geven.'

Ook Paul Pogba (20) heeft vertrouwen in een goede afloop. Hoewel hij nog niet tot de vaste basis behoort, geldt hij als een van de grootste talenten die Juventus dit seizoen herbergt. Afgelopen zaterdag speelde hij tegen Pescara als de vervanger van Andrea Pirlo, die gespaard werd.

'Zijn rol lag me wel. Ik bewonderde Pirlo al toen ik nog een kind was. Nu kijk ik nog steeds zorgvuldig naar hem, ik zou graag zo'n carrière als de zijne hebben.' Woensdagavond zijn er twee andere posities op het middenveld vacant. Arturo Vidal is geschorst, net als Stephan Lichtsteiner.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen