Juve & Barça thuis ijzersterk, Zlatan koning van de assist

In de aanloop naar de twee returns in de kwartfinales van de Champions League duikt VI als vanouds in de statistieken. Dat levert voor Juventus-Bayern München en Barcelona-Paris SG van woensdagavond de volgende feiten op.

Juve & Barça thuis ijzersterk, Zlatan koning van de assist


HEENDUEL: BAYERN MÜNCHEN - JUVENTUS 2-0

Juventus bleef in zijn laatste elf Europese thuiswedstrijden ongeslagen. Het laatste verlies op eigen veld kwam tot stand tegen -uitgerekend- Bayern München, dat onder leiding van toenmalig trainer Louis van Gaal in december 2009 met 4-1 zegevierde.

De Italianen proberen zich tegen Bayern voor het eerst sinds het seizoen 2002/03 weer te plaatsen voor de halve finale van de Champions League. Destijds klopte De Oude Dame Barcelona in de kwartfinale (1-1 thuis, 1-2 uit).

Bayern kwam in de laatste tien Europese duels op Italiaanse bodem telkens tot scoren. De laatste keer dat dat niet lukte, was in oktober 2004 op bezoek bij... Juventus.

Bayern is nog steeds in de race om zich als eerste Duitse club voor de tweede keer op rij te plaatsen voor de finale van de Champions League. In de historie van het miljoenentoernooi was Manchester United de laatste club die twee keer op rij de eindstrijd bereikte (in 2007/08 en 2008/09). HEENDUEL: PARIS SG - BARCELONA 2-2

Barcelona is bezig aan een ijzersterke reeks Europese thuiswedstrijden. De Catalanen hebben al twintig wedstrijden op rij niet meer verloren in Camp Nou. De laatste verliespartij dateert van oktober 2009 (1-2 tegen Rubin Kazan).

Opvallend: Barcelona slaagde er in vier (!) van de vijf dubbele ontmoetingen met Franse clubs in de knock-outfase van een Europa Cup-toernooi niet in zich te plaatsen voor een volgende ronde. Dat lukte alleen in de twee duels met Olympique Lyon in het CL-seizoen 2008/09.

Paris SG is de laatste tijd lastig te kloppen in Europa Cup-wedstrijden. De Parijzenaars bleven in hun laatste zeven Europese duels ongeslagen, nog maar één duel minder dan het clubrecord uit de periode september 1994 en maart 1995.

Paris SG-aanvaller Zlatan Ibrahimovic was in dit CL-seizoen pas goed voor drie goals in acht wedstrijden, maar bereidde daarnaast wel zes doelpunten van ploeggenoten voor. Geen enkele andere speler heeft deze jaargang zoveel assists op zijn naam staan als de Zweed. Samenstelling: Ramon MinBronnen: UEFA, Infostrada Sports

Bekijk hier al onze video's