Bayern doorbreekt thuisreeks Gladbach bij rentree Robben

Met de van een blessure teruggekeerde Arjen Robben als invaller heeft Bayern München de Duitse Bundesliga hervat met een 2-0 overwinning op bezoek bij Borussia Mönchengladbach. Daarmee leed de club van bankzitter Luuk de Jong de eerste thuisnederlaag van het seizoen.

Gladbach had vlak voor het ingaan van de winterstop tegen VfL Wolfsburg (2-2) pas het eerste puntenverlies op eigen veld geleden. Tegen het dit seizoen superieure Bayern bleek die sterke thuisvorm echter niet voldoende. Der Rekordmeister zat al na zes minuten in een zetel door een treffer van Mario Götze en gaf die positie niet meer uit handen.

En dat terwijl de ploeg van trainer Lucien Favre toch genoeg mogelijkheden had om Bayern pijn te doen. Goede schietkansen waren echter niet besteed aan Juan Arango en Max Kruse. Toen Thomas Müller acht minuten na rust uit een strafschop ook de 0-2 op het scorebord zette, stond niets de zestiende zege van het nog altijd ongeslagen Bayern meer in de weg.

De opgelopen averij was voor trainer Lucien Favre zelfs geen reden om Luuk de Jong nog wat speeltijd te gunnen. De 23-jarige aanvaller bleef in tegenstelling tot zijn landgenoot Robben de gehele wedstrijd op de bank. Met de weer volledig fitte Robben, die voor het eerst sinds 4 december weer speelminuten maakte, blijft Bayern soeverein koploper.