Bayern blijft vol in de race voor dubbel dankzij Lewandowski

Reacties

Bayern München heeft woensdag moeiteloos de halve finale van het toernooi om de DFB-Pokal bereikt. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti versloeg Schalke 04: 3-0.

Bayern blijft vol in de race voor dubbel dankzij Lewandowski

Bundesliga-koploper Bayern vernederde Hamburger SV afgelopen zaterdag in de competitie (8-0, zie video onderin) en even leek het ook tegen Schalke 04 een monsterscore te worden. Al in de derde minuut opende Robert Lewandowski de score na een steekpass van Franck Ribéry. Een klein kwartier later was de Poolse spits de aangever bij de 2-0 van Thiago Alcántara. Lewandowski zorgde zelf na een half uur voor de 3-0 nadat Ribéry de bal teruglegde.

Daarna stokte de teller voor Bayern. De Beierse ploeg kreeg na rust wel de meeste kansen op een treffer tegen Schalke, waar Klaas-Jan Huntelaar op de bank bleef. Hij zag verdediger Holger Badstuber tegen zijn oude club Bayern een rode kaart krijgen. Met nog een kwartier op de klok kreeg hij binnen drie minuten twee gele kaarten. Er werd uiteindelijk niet meer gescoord.

Bayern, met Arjen Robben negentig minuten in de gelederen, treft in de halve finale van het toernooi om de DFB-Pokal in ieder geval niet HSV. De club uit Hamburg verloor woensdag met 1-2 van Borussia Mönchengladbach. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti gaat zaterdag in de competitie op bezoek bij 1. FC Köln, terwijl Schalke naar Gladbach gaat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.