Bayern vernedert HSV met traditionele monsterscore

Reacties

Bayern München heeft zich weer ouderwets kunnen uitleven tegen Hamburger SV, dat met een traditioneel pak slaag huiswaarts keerde (8-0). Arjen Robben tekende voor het slotakkoord.

Bayern vernedert HSV met traditionele monsterscore

Ooit waren Bayern en Hamburger SV elkaars rivalen in de strijd om de Duitse titel. De verhouding tussen de twee Traditionsvereine is inmiddels compleet veranderd. Een andere traditie is in de plaats gekomen van de rivaliteit. De laatste zes ontmoetingen in München leverden 36 Beierse treffers op, waarbij de 8-0 van twee jaar geleden de grootste afstraffing was. Zaterdag werd er een nieuw hoofdstuk aan toegevoegd.

HSV had op weg naar het duel met Bayern nog moed geput uit de sterke reeks van de laatste weken. Met tien punten uit de laatste vier Bundesliga-duels was er een overtuigend antwoord gekomen op de verschijning van het degradatiespook. Maar in München zakte de moed al snel in de schoenen.

Bayern was heer en meester in de Nord-Süd-Derby. HSV kwam pas in de vijftigste minuut voor het eerst in het strafschopgebed van de gastheren. Op dat moment was er al weinig eer meer te behalen voor de formatie van trainer Markus Gisdol.

In de zeventiende minuut had Arturo Vidal de ban gebroken met een schot na voorbereidend werk van David Alaba en Thomas Müller. Daarna was het de beurt aan Robert Lewandowski om de strafexercitie verder gestalte te geven. Halverwege de eerste helft benutte de Pool een strafschop, die was toegekend na een overtreding van Mergim Mavraj op Müller.

De Bayern-honger was daarmee niet gestild. Lewandowski vergrootte kort voor en kort na rust de marge. Arjen Robben tekende voor de assist van de 4-0. Alaba en invaller Kingsley Coman (2x) maakten de HSV-nachtmerrie compleet. In de 87ste minuut tekende Robben voor het slotakkoord.

Met de overwinning heeft Bayern München de koppositie in de Bundesliga bevestigd. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti, die zaterdag voor de duizendste keer als trainer op de bank zat, heeft een voorsprong van vijf punten op het ook winnende RB Leipzig. HSV is na de vernedering nog steeds veroordeeld tot de zestiende plaats.

Met zijn 125 treffers voor Bayern hoeft Robben alleen Giovane Elber maar voor zich te dulden. De Braziliaan is de buitenlander met de meeste treffers voor Der Rekordmeister: 140.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.