Bayern betaalt Shakhtar dertig miljoen voor Douglas Costa

Reacties

Nadat Douglas Costa maandag zelf al had bevestigd dat hij in gesprek was met Bayern München, heeft Shakhtar Donetsk nu gemeld dat de 24-jarige Braziliaan voor dertig miljoen euro naar de kampioen van Duitsland mag vertrekken. Kort daarna kwam Bayern met het bericht dat de transfer is afgerond.

Bayern betaalt Shakhtar dertig miljoen voor Douglas Costa

Douglas Costa zette zijn handtekening onder een contract voor vijf jaar bij Der Rekordmeister en wordt na zijn landgenoten Fernandinho (Manchester City, 40 miljoen) en Willian (Chelsea, 35 miljoen) de duurste verkoop van Shakhtar, dat de negenvoudige international in 2010 voor acht miljoen overnam van Grêmio.

Douglas Costa maakte sindsdien indruk door vijf seizoenenlang regelmatig te scoren (38 keer in 202 duels) en treffers van ploeggenoten voor te bereiden. De Bayern-leiding ziet in de linkspoot een welkom alternatief op de flanken voor Franck Ribéry en Arjen Robben, die het slot van het afgelopen seizoen misten door blessures. Mede daardoor slaagde Bayern er voor het tweede jaar op rij niet in de Champions League te winnen.

Trainer Pep Guardiola stelde dat zijn ploeg door de absentie van Ribéry en Robben spelers met een individuele actie miste. Xherdan Shaqiri had in die behoefte kunnen voorzien, maar de 23-jarige Zwitser werd in januari verhuurd aan Internazionale en is inmiddels verkocht. Dat Douglas Costa hem in feite opvolgt is pikant: in maart kreeg hij het nog aan de stok met Ribéry in de achtste finale van de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.