Bayer vernedert Werder, Bayern onderuit

Bayern München moet vrezen voor de tweede plaats en een ticket in de Champions League. Want na de dikke nederlaag bij VfB Stuttgart kan de miljoenenploeg zich in de laatste speelronde geen misstap meer veroorloven. Kampioen Werder Bremen ging af voor eigen publiek.

VfB Stuttgart mag nog hopen op de tweede plaats van de Bundesliga en het bijhorende ticket voor de Champions League. Die Schwaben klopten het kansloze Bayern München met ondubbelzinnige cijfers (3-1) en zijn de Beierse club tot op een punt genaderd. De zege was verdiend, al kwamen de eerste twee goals bij toeval tot stand. Twee maal belandde een mislukt schot voor de voeten van de vrijstaande Imre Szabics, die zowel in de negentiende als in de 52ste minuut Oliver Kahn verschalkte. Szabics vond twee minuten na de 2-0 de geheel vrijstaande Kevin Kuranyi die de 3-0 langs Kahn frommelde. Pas in de slotfase tekende Claudio Pizarro voor de 3-1.
Bayern moet oppassen want door de nederlaag bij Stuttgart en de overwinning van Bayer Leverkusen bij Werder Bremen kan de ploeg van coach Ottmar Hitzfeld bij een nederlaag in de laatste speelronde zelfs nog afzakken naar de derde plaats, en dus naast een direct Champions League ticket grijpen.

Bayer Leverkusen vernederde het zonder bezieling spelende Werder Bremen, nog wel in het Weserstadion: 6-2. De ploeg van coach Klaus Augenthaler nam binnen 21 minuten een 3-0 voorsprong via twee treffers van Franca en eentje van Daniel Bierofka. Vlak na rust leek Werder de achterstand ongedaan te maken na twee rappe goals van Mladen Krstajic en de volop kansen missende Ailton (2-3). Maar Bayer sprong heel wat zuiniger met de kansen om. Tien minuten na de 2-3 herstelden Franca en Dimitar Berbatov de marge van drie doelpunten. En in de slotfase maakte Oliver Neuville de zes vol.

Ook in het Olympiastadion van 1860 München was er volop sensatie. Lange tijd leek de ploeg van interim-coach Gerald Vanenburg te gaan winnen van Hertha BSC door een vroege treffer van Costa, maar in de slotfase tekende Alexander Madlung voor de gelijkmaker: 1-1. In blessuretijd kreeg 1860 nog een strafschop om alsnog de zege binnen te halen, maar Francis Kioyo mikte naast het doel. Door het gelijke spel speelde Hertha zich veilig voor degradatie.

Eintracht Frankfurt won wel, het klopte VfL Bochum met 3-2 in het Waldstadion, dankzij goals van Preuss, Jurica Puljiz en Amanatidis. Frankfurt heeft hierdoor nog een minieme kans om degradatie te ontlopen, maar dan moet de ploeg volgende week wel winnen terwijl Kaiserslautern moet verliezen.

1. FC Kaiserslautern verloor met 4-1 bij Schalke 04 onder meer door twee goals van Ebbe Sand.

Borussia Dortmund won met 2-1 van Borussia Mönchengladbach en neemt hierdoor de belangrijke vijfde plaats over van Bochum. Ulich zette Gladbach nog wel op voorsprong, maar Ewerthon en Dédé hielpen het Braziliaanse Borussia aan de 2-1 overwinning.