Basisspeler Dost verslikt zich met Wolfsburg in Paderborn

Met Bas Dost in de basis is VfL Wolfsburg in eigen huis tegen SC Paderborn niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Ondanks het puntenverlies behoudt Wolfsburg de tweede plaats in de Bundesliga.

Dost had zondag tegen SC Paderborn voor het eerst dit seizoen een basisplaats in de Bundesliga. Zijn concurrent Ivica Olic ontbrak door een liesblessure, die hij donderdag opliep in het Europa League-duel met Lille (3-0). Daarnaast is trainer Dieter Hecking niet tevreden over de trainingsarbeid van Nicklas Bendtner, een andere concurrent van Dost.

De voormalige aanvaller van SC Heerenveen moest het vooralsnog doen met drie invalbeurten van in totaal veertig minuten, al luisterde Dost vorig week zijn invalbeurt tegen Hannover 96 op met een treffer. Zover kwam het deze keer niet. Dost kon zijn stempel niet drukken op de wedstrijd en liet een paar opgelegde kansen liggen, waaronder een goede kopkans op aangeven van Ivan Perisic. Diezelfde Perisic liet na een half uur misschien wel de grootste kans onbenut. Bij een 1-0 voorsprong faalde de Kroaat vanaf elf meter.

Paderborn-middenvelder Rafa zorgde met een eigen doelpunt voor de voorsprong van Wolfsburg, terwijl zijn ploeggenoot Alban Meha na de rust de stand gelijk trok vanaf de strafschopstip. Dost kon verder niets veranderen aan de 1-1 eindstand en werd vlak voor tijd gewisseld voor Bendtner. Wolfsburg blijft tweede in de Bundesliga, maar de achterstand op koploper Bayern München is wel opgelopen tot negen punten.