Bendtner heeft sleutel voor perspectief Dost in handen

Reacties

Door de afwezigheid van Nicklas Bendtner komt Bas Dost weer wat meer aan bod bij VfL Wolfsburg. De spits genoot donderdag van het goede resultaat bij Lille. Door een 3-0 zege werd plaatsing voor de knock-outfase van de Europa League behaald als nummer twee van poule H.

Bendtner heeft sleutel voor perspectief Dost in handen

Dost is door de komst van Bendtner, die deze zomer transfervrij overkwam van Arsenal, bij de Duitse club gedegradeerd tot derde spits. De Kroaat Ivica Olic is voorlopig onomstreden de eerste keus, terwijl Bendtner is gehaald om op den duur de concurrentie met Olic aan te gaan. Daardoor staat Dost nu de winterstop nadert pas op drie Bundesliga-duels (in totaal maar veertig minuten), twee bekerduels en 32 minuten Europa League-voetbal.

Afgelopen weekend maakte Dost tegen Hannover 96 als invaller zijn eerste competitiegoal. Ook toen ontbrak Bendtner al. Hoewel de club het officieel op maag-/darmklachten houdt, is al duidelijk dat de trainer Dieter Hecking niet helemaal tevreden is over de inzet van de Deen en wordt gesproken van disciplinaire maatregelen. Hecking wilde donderdag niet uitgebreid op de situatie van Bendtner ingaan, maar vulde wel aan: 'Ik kies altijd wat het beste is voor de ploeg. Op de training haalt hij (Bendtner, red.) er niet alles uit. Ik verwacht dat hij meer gaat geven.'

De situatie van Bendtner lijkt dus beslissend voor het perspectief op speeltijd van Dost. Hoewel niet helemaal okselfris, ziet Hecking op papier in Bendtner de tweede spits. Al zal de Deen zich vervolgens wel van zijn beste kant moeten laten zien om Dost voor te blijven.

Dost is ondertussen tevreden met de resultaten van Wolfsburg, dat in de Bundesliga stevig tweede is met zeven punten achterstand op het ongenaakbare Bayer. 'We moeten zien hoe de loting uitpakt, maar we kunnen ver komen', aldus Dost op de website van UEFA over het vervolg van de Europa League. 'We doen het in Duitsland goed en hebben in Europa een moeilijke poule overleefd. Nu willen we doorpakken', aldus de voormalige Eredivisietopscorer, die nog een contract tot medio 2017 heeft.

Duidelijk is overigens wel dat zolang Wolfsburg geen derde spits haalt, Dost niet weg mag. Pas bij de komst van een nieuwe aanvaller komt een vertrek van de veelal bij Feyenoord genoemde spits aan de orde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.