Basisklant Van der Vaart nipt langs Tighadouini

Met Rafael van der Vaart in de basis en Ricky van Wolfswinkel op de bank heeft Real Betis na drie wedstrijden zonder zege in de Primera División weer eens weten te winnen. Málaga, waar voormalig NAC Breda-buitenspeler Adnane Tighadouini aan de aftrap verscheen, was het slachtoffer: 0-1.

Door slordig balverlies van Málaga op het middenveld na een uur spelen kon Betis snel omschakelen en spits Rubén Castro de diepte in sturen. De Spanjaard toonde zich een koelbloedig afmaker en faalde niet in een direct duel met Málaga-goalie Carlos Kameni. Hij vond de verre hoek en zette de bezoekers op voorsprong.

Voor dat moment waren beide ploegen nauwelijks gevaarlijk geweest. Ook Van der Vaart en Tighadouini konden de ban niet breken door de score te openen. En na het doelpunt van Castro werd er ook niet meer gescoord. Al was Málaga wel meerdere keren dichtbij de gelijkmaker. Betis-doelman Antonio Adán toonde zich echter een betrouwbare sluitpost.

Betis, waar Van der Vaart in de 67ste minuut naar de kant werd gehaald en Van Wolfswinkel op de bank bleef, klimt door de overwinning van de veertiende naar de negende plaats en heeft nu vijftien punten. Málaga, waar het van AC Milan overgenomen Marokkaanse toptalent Hachim Mastour (17) vijf minuten voor tijd zijn debuut mocht maken door Tighadouini te vervangen, blijft op de zeventiende plek steken met negen punten.