Van der Vaart maakt zich klaar voor rentree bij Real Betis

Reacties

Rafael van der Vaart is voor het eerst sinds ruim een maand weer opgenomen in de wedstrijdselectie van Real Betis. De 32-jarige middenvelder staat weer tot de beschikking van trainer Pepe Mel, omdat hij is hersteld van de hamstringblessure die hij eind september opliep tijdens zijn debuut tegen Deportivo La Coruña.

Van der Vaart maakt zich klaar voor rentree bij Real Betis

Van der Vaart stapte afgelopen zomer transfervrij over van Hamburger SV, maar kwam sindsdien door blessures pas één keer in actie voor Betis. Zondagavond lonkt in de thuiswedstrijd tegen Athletic de Bilbao de tweede mogelijkheid op speelminuten voor de 109-voudige international. Ook Ricky van Wolfswinkel, tot nu toe vooral invaller of bankzitter, is van de partij.

Betis-trainer Mel kondigde vorige week al aan dat de fans van de club uit Sevilla spoedig de echte Van der Vaart te zien zouden krijgen. 'Rafael weet dat hij een goede periode in Spanje nodig heeft voor zijn carrière en wij gaan daarvoor zorgen', aldus de coach van de huidige nummer tien van Spanje tegen Marca. 'Met Rafael moeten we wat meer geduld hebben.'

Rugzak
Dankzij een individueel programma is Van der Vaart liefst vier kilo afgevallen. 'Hoe minder je weegt, hoe langer je het uithoudt. Anders heb je een extra rugzak op je rug', zei Mel. 'Hij heeft pech gehad met blessures en voor zijn manier van voetballen moet hij ook honderd procent fit zijn. Anders zet je twee stappen terug. Natuurlijk zal hij belangrijk voor ons worden.'

Over het algemeen is Mel tevreden met de prestaties van Van der Vaart tijdens de training. 'Maar die blessures hebben ervoor gezorgd dat hij een achterstand heeft. Maar dit is een uitdaging voor Rafael en ik weet zeker dat Betis de echte Van der Vaart zal zien', zei de 52-jarige trainer, die ook weer over aanvoerder en aanvalsleider Jorge Molina kan beschikken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.