Basisdebuut Van Wolfswinkel bij Real Betis valt in het water

Ricky van Wolfswinkel zal geen mooie herinneringen bewaren aan zijn basisdebuut voor Real Betis. In eigen huis ging de club uit Sevilla met 3-1 onderuit tegen Athletic de Bilbao, de tegenstander van AZ in de groepsfase van de Europa League.

Van Wolfswinkel startte zondagavond voor het eerst sinds zijn komst naar Sevilla in de basis. De spits die dit seizoen wordt gehuurd van Norwich City was weinig gelukkig. Dat kon niet gezegd worden van Inaki Williams, die voor rust al twee treffers voor zijn rekening nam voor Athletic de Bilbao.

Daardoor moest de thuisploeg, waar Rafael van der Vaart terugkeerde in de wedstrijdselectie na een hamstringblessure maar geen minuten mocht maken, in de achtervolging. Ruben Castro gaf in de 67ste minuut vanaf de strafschopstip de aanzet tot een slotoffensief, maar dat werd twintig minuten later gesmoord door Raul Garcia. Die tekende met de 3-1 voor de eindstand.

Daardoor komen de Basken op veertien punten uit tien wedstrijden. Dat is goed voor een achtste plaats op de ranglijst in de Primera División. Real Betis (twaalf punten) blijft door de verliespartij steken op de dertiende plaats.