Basel knikkert Tannane uit EL, Anderlecht door na thriller

Reacties

FC Basel heeft nog steeds kans om de Europa League in eigen huis te winnen na een 2-1 zege op Saint-Étienne. Anderlecht maakte het laat in Griekenland, maar heeft uiteindelijk wel gewonnen van Olympiakos Piraeus (1-2).

Basel knikkert Tannane uit EL, Anderlecht door na thriller

FC Basel - Saint-Étienne 2-1
FC Basel, dit seizoen gastheer voor de Europa League-finale, heeft zich ten koste van het Saint-Étienne van basisklant Oussama Tannane geplaatst voor de achtste finale van de Europa League. Dat gebeurde pas in de slotminuut, toen Luca Zuffi de beslissende 2-1 tegen de touwen werkte.

In de 89ste minuut leek Mustapha Bayal Sall nog de gevierde man te worden bij de Fransen. Hij tekende voor de 1-1 en dat zou voldoende geweest zijn na de 3-2 zege in eigen huis in de heenwedstrijd. Zuffi, die ook de 1-0 al had gemaakt in de vijftiende minuut, stak daar echter een stokje voor. Ten tijde van de laatste twee goals speelden beide ploegen al met tien man na rode kaarten voor Valentin Eysseric (Saint-Étienne) en Breel Embolo (FC Basel).

Olympiakos Piraeus - Anderlecht 1-2 (n.v.)
Basisklant Alexander Büttner kon niet voorkomen dat Olympiakos de 1-0 nederlaag in België in eigen huis wegpoetste. Konstantinos Fortounis benutte in de eerste helft een strafschop, waarna de ploegen afstevenden op een verlenging. Anderlecht-coach Besnik Hasi bracht Bram Nuytinck ten koste van Büttner binnen de lijnen bij de start van de verlenging, maar het was niet de Nederlandse invaller die de show stal.

Het was namelijk Frank Acheampong die uitgroeide tot matchwinner. De Ghanees profiteerde van getreuzel in de Olympiakos-defensie door de bal hoog binnen te schieten: 1-1. Uit een counter tekende Acheampong even later voor zijn tweede van de avond, waardoor Anderlecht zich mag voorbereiden op wedstrijden in de achtste finale van de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.