Blessures blijven Boëtius achtervolgen bij FC Basel

Reacties

FC Basel kan voorlopig niet beschikken over Jean-Paul Boëtius. De 21-jarige ex-Feyenoorder heeft in het duel met FC Vaduz een blessure aan zijn linkerenkel opgelopen en ligt er vier tot zes weken uit.  

Blessures blijven Boëtius achtervolgen bij FC Basel

Het is een nieuwe tegenvaller voor Boëtius, die pas twaalf keer in actie kwam voor Basel dit seizoen. Vlak na zijn overstap van Feyenoord naar de Zwitserse koploper raakte hij geblesseerd aan zijn bovenbeen. Het duel met Vaduz afgelopen zondag was pas zijn zevende basisoptreden, maar na 68 minuten moest de buitenspeler de strijd staken.

De stap naar Zwitserland is daarmee vooralsnog niet het succes waarop Boëtius had gehoopt. De Nederlandse jeugdinternational besloot afgelopen zomer te vertrekken uit De Kuip, omdat zijn ontwikkeling daar stagneerde. Maar de transfer naar Basel is vooralsnog niet de gewenste impuls. In september en oktober hield een heupblessure hem ook al twee maanden aan de kant.

Naast Boëtius is ook Andraz Sporar langdurig uitgeschakeld. De spits, die in de winter overkwam van het Sloveens NK Olimpija, is voor de rest van het seizoen uitgeschakeld door een scheurtje in de pees van zijn rechtervoet. Basel ontvangt donderdag in de Europa League het Saint-Étienne van Oussama Tannane. De Zwitsers moeten proberen de 3-2 nederlaag uit het duel in Frankrijk weg te poetsen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.