Barcelona-Atlético: de zinderende ontknoping in beeld

Reacties

Om 18.00 uur beginnen Barcelona en Atlético Madrid aan het allesbeslissende duel in de Spaanse titelstrijd. In Camp Nou mogen de Madrilenen niet verliezen. Als dat lukt, is het kampioenschap een feit. Voor nu alvast wat fraaie beelden om in de stemming te komen.

Barcelona-Atlético: de zinderende ontknoping in beeld

Behalve een directe confrontatie om de Spaanse landstitel is het al de zesde keer (!) dat de ploegen dit seizoen tegenover elkaar staan. In de competitie werd het in Madrid 0-0. In de Champions League versloeg Atlético de Catalaanse grootmacht in de kwartfinale door thuis met 1-0 te winnen. Dat volstond na het 1-1 gelijkspel uit in Camp Nou.

De Spaanse Supercopa was begin dit seizoen een prooi voor Barcelona, dat in eigen huis doelpuntloos gelijkspeelde. Op basis van uitdoelpunten, in Madrid werd het 1-1, pakte de ploeg van Tata Martino de eerste prijs. Met andere woorden: de ploeg van Diego Simeone moet zaterdag voor het eerst dit seizoen verliezen van Barcelona, willen de Catalanen aanspraak maken op de landstitel.

Bekijk hieronder de eerste ontmoeting tussen beide ploegen in de competitie, hoe deze ontknoping tot stand is gekomen en de fraaie treffers.

Hoe kwamen Barcelona en Atlético tot deze ontknoping.

De eerdere ontmoeting tussen Barcelona en Atlético.

Bekijk hier de goals uit de eerdere clashes van dit seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.