Diego Costa lijkt klaar voor kraker tegen Barcelona

Reacties

Diego Costa lijkt klaar voor de beslissende competitiewedstrijd van zaterdag tegen Barcelona. De 25-jarige spits van Atlético Madrid moest het competitieduel van afgelopen zondag met Málaga (1-1) nog missen vanwege een spierblessure, maar heeft deze week verder kunnen werken aan zijn herstel.

Diego Costa lijkt klaar voor kraker tegen Barcelona

De fysiek sterke aanvaller werkte een individueel programma af in de gymzaal en op het veld en zou van de doktoren groen licht hebben gekregen voor de kraker in Camp Nou. Omdat het verschil nog steeds drie punten is, moet de topper Barcelona-Atlético komende zaterdag de doorslag geven.

Als Barcelona wint, zijn de Catalanen kampioen op basis van onderling resultaat. In Madrid werd het eerder dit seizoen immers 0-0. Bij ieder ander resultaat is Atlético kampioen. Een unieke prestatie voor zowel de ploeg als de fans, volgens aanvoerder Gabi.

'Wij moeten dit succes delen met de mensen die ons vanaf het begin door dik en dun steunen', zegt Gabi in aanloop naar de topper tegen Barcelona. 'Onze trainer is de voornaamste reden voor de mentaliteitsverandering. Zowel bij de ploeg als bij de aanhang.'

'Voor de hele club en alles wat daarbij hoort is het een historisch jaar', besluit de dertigjarige middenvelder. Behalve de titel kan Atlético Madrid ook de Champions League in de wacht slepen. Om dat te bewerkstelligen moet het op 24 mei stadgenoot Real Madrid in Lissabon verslaan.

Onzin
In de beslissende fase is het meespelen van topscorer Diego Costa van groot belang voor de succesvolle formatie van Diego Simeone. De international van Spanje is dit seizoen goed voor 35 doelpunten (27 in de competitie en acht in de Champions League). Of Costa ook na dit seizoen is te bewonderen in het Estadio Vicente Calderón is nog maar de vraag.

Volgens Sky Sports zouden Chelsea en Atlético het eens zijn geworden over een transfer van Costa naar Londen. The Blues zouden bijna veertig miljoen euro voor de aanvaller betalen. De spits in kwestie spreekt dit echter tegen. 'Onzin, er worden zoveel gekke dingen gezegd', aldus Costa in de Spaanse media.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.