Barcelona vervolgt verzoening met Cruijff

Reacties

Barcelona praat weer met clubicoon Johan Cruijff. Dat heeft preses Josep Mario Bartomeu laten weten tijdens een persconferentie.

Barcelona vervolgt verzoening met Cruijff

'We hebben momenteel contact met mensen die dicht bij Cruijff staan', vertelde Bartomeu. 'En dat blijven we doen. Hij is een enorm belangrijk persoon voor deze club. Stapje voor stapje willen we dat weer terugbrengen.'

Het hernieuwde contact tussen Cruijff en de club is niet verrassend. Toen Bartomeu onlangs als opvolger van Sandro Rossell (die opstapte vanwege de ophef rond de transfersom van Neymar) aan de slag ging, gaf hij al aan de beschadigde relatie met de voormalige speler en trainer van de club te willen herstellen.

Cruijff kon absoluut niet door één deur met Rossell. Tussen 2003 en 2010 was de voormalige coach van het legendarische Dream Team  als adviseur van toenmalig voorzitter Joan Laporta én als erevoorzitter juist nauw bij de club betrokken.

Cruijff legde in juli 2010 zijn taken als erevoorzitter van de Catalaanse club neer, nadat Rosell die functie openlijk ter discussie had gesteld. De legendarische nummer 14 en de voormalige preses van de regerend kampioen van Spanje hebben nooit een goede relatie gehad. Cruijff liet ten tijde van de Champions League-wedstrijd van Ajax in de Catalaanse hoofdstad nog maar eens weten zich niet in Camp Nou te melden zolang Rosell er de scepter zwaaide.

Diens opvolger Bartomeu heeft de deur voor Cruijff weer wagenwijd opengezet. 'Ik zou hem maar al te graag bellen en met hem praten over de club. Cruijff is voor velen van ons een Barcelona-legende. Hij mag naar Camp Nou komen wanneer hij wil', vertelde hij al bij zijn aantreden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.