Catalaanse sterren verslaan Kaapverdië mede door Bojan

Het Catalaanse elftal was in een oefenduel met 4-1 te sterk voor de Kaapverdische Eilanden. Ajacied Bojan Krkic maakte een van de Catalaanse doelpunten. Bij Kaapverdië stond Toni Varela (FC Dordrecht) in de basis.

Catalonië begon met een bijzonder sterk team aan het oefenduel, met daarin behalve Bojan onder meer Gerard Piqúe, Marc Bartra, Jordi Alba, Cesc Fabregas en Sergio Busquets van Barcelona. Kaapverdië kwam na tien minuten verrassend op voorsprong in het Olympisch Stadion van Barcelona via een treffer van Djaniny, die zijn brood verdient bij het Portugese Nacional Madeira.

Nadien was het Catalonië dat de klok sloeg. Sergio Garcia maakte na een kwartier de 1-1 en nam drie minuten daarna de 2-1 voor zijn rekening. In de negentiende minuut gaf de aanvaller van Espanyol de assist voor het doelpunt van Bojan.

De Catalaanse trainer Gerard López, de opvolger van de voormalige Catalaanse bondscoach Johan Cruijff, verving in de rust zijn gehele elftal. Oriol Riera (Osasuna) bepaalde de eindstand een kwartier na de pauze op 4-1.