Barcelona stelt na de rust orde op zaken tegen Sevilla

Barcelona heeft in de tweede helft orde op zaken gesteld door een 1-0 achterstand tegen Sevilla om te buigen in een 2-1 overwinning. In het eigen Camp Nou won de Catalaanse grootmacht dankzij treffers van David Villa en Lionel Messi (foto).

In het duel met Sevilla, waar Hedwiges Maduro centraal op het middenveld speelde, kregen sterkhouders Sergio Busquets en Xavi rust met het oog op de komende wedstrijden. Barça neemt het achtereenvolgens op tegen Real Madrid (competitie en Copa del Rey), Deportivo la Coruna en AC Milan.

De openingsgoal van Sevilla viel vlak voor rust. Uit een vrije trap was het verdediger Alberto Botía die de eerste treffer achter doelman Víctor Valdés kopte. Pas na de onderbreking voerde Barcelona de druk op bij de bezoekers en zette het de achterstand binnen vijftien minuten om naar een 2-1 voorsprong.

Villa tekende op aangeven van de opkomende Daniel Alves de gelijkmaker aan, terwijl Messi nog geen tien minuten later de 2-1 scoorde. De Argentijn rondde een mooie aanval over links koelbloedig af en maakte alweer zijn 38ste competitietreffer van deze voetbaljaargang.

Het leek een voorbode voor meer treffers: maar Messi, Villa en invaller Cristian Tello hadden het vizier niet op scherp. Behalve Barcelona creëerde ook Sevilla nog een kans. Invaller Álvaro Negredo faalde echter oog in oog met doelman Valdés, waardoor het bleef steken op 2-1.

Barcelona heeft nu 68 punten uit 25 wedstrijden, vijftien meer dan achtervolger Atlético Madrid dat zondag in eigen huis aantreedt tegen Espanyol. De kloof met Real Madrid is zelfs zestien punten. Sevilla bezet na deze nederlaag de elfde positie in de Primera División met 32 punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.