Barcelona-parel Pedri blijkt toch niet zo'n koopje als werd gedacht

Reacties

Barcelona plukte afgelopen zomer wonderkind Pedri weg bij Las Palmas en zijn komst blijkt een schot in de roos te zijn geweest voor de Spaanse grootmacht. De betaalde transfersom kan echter nog een stuk hoger uitvallen dan aanvankelijk werd gedacht, zo verzekert Miguel Ángel Ramírez.

Barcelona-parel Pedri blijkt toch niet zo'n koopje als werd gedacht
© Pro Shots

Ramírez is de voorzitter van Las Palmas en hoort om zich heen steeds vaker dat het onbegrijpelijk is dat hij Pedri maar voor vijf miljoen euro heeft laten gaan. De preses stoort zich daaraan, want volgens hem klopt er niets van. 'Iedereen gelooft dat we Pedri voor vijf miljoen hebben verkocht, maar we hebben al tien miljoen ontvangen en met clausules kan het bedrag nog oplopen tot 30 of 35 miljoen euro', claimt Ramírez bij Radio Marca.

De voorzitter van Las Palmas legt uit dat hij Pedri gezien de financiële situatie bij zijn club wel moest slijten. 'Maar als ik aan het einde van de rit 30 of 35 miljoen euro heb ontvangen, dan heb ik Pedri goed verkocht', zegt Ramírez, die aangeeft dat Las Palmas bij een eventuele doorverkoop een percentage van de winst van Barcelona zal krijgen.

Ramírez is niet bang dat de Pedri-miljoenen niet binnen zullen komen, nu bekend is geworden dat Barcelona met ernstige financiële problemen kampt. 'Bij elke andere club zou ik enige twijfel kunnen hebben, maar Barcelona zal zijn economische situatie herstellen', gelooft Ramírez. 'Barcelona is een van de grootste clubs van de wereld en zullen deze situatie wel oplossen.'

Pedri is een gewaardeerd lid van de selectie van Ronald Koeman en de laatste weken basisspeler bij Barcelona. De technicus speelde tot dusver al 29 wedstrijden in dit seizoen en was daarin goed voor drie goals en vier assists.

Puzzel Barcelona ligt: 'Messi en Frenkie spelen goed omdat Pedri erbij is gekomen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.