Barcelona en Cillessen ploeteren verder richting Clásico

Ook de tweede wedstrijd van Jasper Cillessen voor Barcelona is uitgelopen op een deceptie. In een bekerduel met derdeklasser Hércules Alicante kwamen de Catalanen niet verder dan 1-1.

Het bekerduel was Cillessens tweede wedstrijd voor Barcelona, na zijn optreden als stand-in van de toen geblesseerde Marc-André ter Stegen tegen Deportivo Álaves (1-2 nederlaag) van 10 september.

Ook het tweede optreden van Cillessen voor de Catalaanse grootmacht verliep bepaald niet naar wens. Met drie debutanten (Borja López, Carles Aleña en Alex Carbonell) en een aantal vaste reserves maakte Barcelona een zeer matige indruk in Alicante.

Zeven minuten na rust kwamen Cillessen en consorten zelfs op achterstand door een goal van David Mainz, die een voorzet vanaf links met zijn borst binnenwerkte. Zes minuten later kwam Barça via een heerlijke poeier van Aleña langszij, maar verder dan dat kwamen de Catalanen niet. Daardoor moet Barcelona nog vol aan de bak tijdens de return van 21 december.

Het betekent dat Barcelona drie dagen na de deceptie in de competitie tegen Real Sociedad (1-1) weer tegen een teleurstelling aanloopt. Saillant, want zaterdagmiddag staat om 16.15 uur de kraker tegen Real Madrid op het programma. De enige geruststelling die trainer Luis Enrique aan het bekertreffen met Alicante zal overhouden, is de wetenschap dat hij zaterdag een volledig ander team het veld instuurt.