Barcelona benoemt Luis Enrique als opvolger van Martino

Reacties

Luis Enrique is de nieuwe trainer van Barcelona. De 44-jarige ex-speler van de Catalanen maakte onlangs al bekend na dit seizoen te vertrekken bij Celta de Vigo. De Spanjaard tekent een contract voor twee jaar.

Barcelona benoemt Luis Enrique als opvolger van Martino

Direct na het mislopen van de titel tegen Atlético Madrid (1-1) maakte trainer Gerardo Martino bekend na dit seizoen te vertrekken uit Camp Nou. Onder de Argentijn, die op voorspraak Lionel Messi de overstap maakte naar Barça, verdween het zo typerende combinatievoetbal meer en meer uit het spel van de Spaanse grootmacht.

Zijn opvolger Luis Enrique werd onlangs al gesignaleerd op de kantoren van Barcelona, waar hij sprak met technisch directeur Andoni Zubizarreta.

Luis Enrique is in de ogen van de clubleiding de ideale man om de onder Pep Guardiola en diens overleden opvolger Tito Vilanova ingezette lijn weer op te pakken. Hij speelde tussen 1996 en 2004 acht seizoenen in Camp Nou en was tussen 2008 en 2011 al trainer van Barcelona B, voor hij zijn trainersloopbaan vervolgde bij AS Roma en Celta.

Net als zijn voormalige ploeggenoot Guardiola is Luis Enrique een voorstander van aanvallend voetbal. Aan hem de taak Barça zijn ziel weer terug te geven.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.