'Barça polst Luis Enrique voor opvolging Martino'

Reacties

Andoni Zubizarreta, technisch directeur van Barcelona, heeft maandagmiddag een uitgebreid onderhoud gehad met Celta de Vigo-trainer Luis Enrique. Hij wordt gezien als de mogelijke opvolger van Gerardo Martino. Aangenomen wordt dat het bewind van de Argentijnse coach na een seizoen ten einde loopt.

'Barça polst Luis Enrique voor opvolging Martino'

Barça is nog altijd verwikkeld in de titelstrijd, maar het is volgens Spaanse media duidelijk dat de club ongeacht de afloop van het seizoen niet verder wil met Martino. Hij heeft nog een contract voor twee seizoenen.

Luis Enrique presteert dit seizoen uitstekend met Celta. De club werd vooraf betiteld als degradatiekandidaat, maar staat keurig negende en hoeft dan ook niet meer te vrezen voor afdaling naar de Segunda División. Eerder was Luis Enrique trainer van AS Roma en Barcelona B.

Als speler heeft Luis Enrique een rijk verleden bij Barcelona. De aanvallende middenvelder maakte tussen 1996 en 2004 73 doelpunten in 207 competitieduels. Barça nam hem in 1996 over van aartsrivaal Real Madrid. Hij genoot zijn jeugdopleiding bij Sporting Gijón en speelde 62 interlands.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.