Martino zaait twijfel: 'Onder mij wint Barça niet meer'

Reacties

Na drie nederlagen op rij kwam Barcelona zondagavond tegen Athletic de Bilbao (2-1) eindelijk weer eens tot winnen. Dat het lek bij lange na nog niet boven is, erkende trainer Gerardo Martino direct. De Argentijn zaaide bovendien wederom twijfel over zijn eigen toekomst in Catalonië.

Martino zaait twijfel: 'Onder mij wint Barça niet meer'

'Ik werk sinds dit seizoen bij een club die altijd wint, maar sinds mijn aantreden wint Barça niet meer. Dat zie ik als iets waar ik voor verantwoordelijk ben, want ik stel hoge eisen aan mezelf', aldus Martino, die nog een contract heeft tot de zomer van 2015.

Of de oefenmeester die verbintenis uitdient valt te bezien. Zoals hij zelf stelt is Barça, op gebied van resultaten althans, bepaald niet wijzer geworden van zijn entree. De club werd in de kwartfinale van de Champions League uitgeschakeld door Atlético Madrid, verloor de finale om de Copa del Rey van Real Madrid en lijkt het in de Primera División tegen beide hoofdstedelijke clubs af te leggen.

Messi
Tot overmaat van ramp oogt Barcelona in defensief opzicht zo lek als een mandje en lijkt sterspeler Lionel Messi zijn plezier in het spelletje kwijtgeraakt. In de recente toppers tegen Atlético (CL, 1-0 nederlaag) en Real (Copa, 2-1 nederlaag) was de bijdrage van de Argentijn zó gering, dat er verhalen de kop op staken dat Messi door middel van werkweigering de positie van Martino probeerde te saboteren.

Tegen Athletic toonde Messi echter weer een flits van zijn geniale zelf door het winnende doelpunt te maken. 'Ik ben blij dat Messi alle verhalen beantwoordt op de plek waar hij zich thuis voelt: op het veld', aldus Martino. 'Hij is een jongen die niet het gevecht aangaat met zijn mond, maar met zijn voeten. Als Messi honderd wedstrijden speelt, speelt hij 99 keer goed.'

Door de overwinning op Athletic houdt Barcelona een kleine kans op titelprolongatie. Met 81 punten uit 34 duels staan de Blaugrana's tweede achter Atlético, dat uit datzelfde aantal wedstrijden 85 punten vergaarde. Real Madrid zit met 79 uit 33 op het vinkentouw. Zondag wacht Barcelona een uitduel met Villarreal, waarna het met wedstrijden tegen Getafe (thuis), Elche (uit) en Atlético (thuis) de competitie afsluit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.