Messi houdt Barça in titelrace na spektakelstuk

Barcelona leek af te haken in de titelstrijd na een 2-0 achterstand tegen Villarreal, maar de Catalanen namen toch drie punten mee naar huis (2-3). De ploeg van trainer Tata Martino kreeg daarbij wel de nodige hulp.

Na een indrukwekkend eerbetoon aan de vrijdag overleden Tito Vilanova, vorig seizoen nog trainer van Barcelona, volgde een eerste helft zonder veel hoogtepunten. Toch werd er op slag van rust gescoord door Cani, die op aangeven van Jonathan Pereira de thuisploeg op voorsprong zette. In de 55ste minuut leek Manu Trigueros de wedstrijd te beslissen.

Op aangeven van Cani kopte hij schitterend binnen en Barcelona leek af te stevenen op een nederlaag in El Madrigal, maar met hulp van Villarreal kwamen de bezoekers terug in de wedstrijd. Eigen doelpunten van Gabriel Paulista en Mateo Musacchio in de 65ste en 78ste minuut zorgden ervoor dat Martino's ploeg al snel weer op gelijke hoogte kwam.

En daar bleef het niet bij, want na een schitterende aanval maakte Lionel Messi zeven minuten voor tijd ook nog 2-3. Segio Busquets stuurde Cesc Fabregas weg met een lob en de invaller behield perfect het overzicht en kopte door op Messi, die beheerst afrondde. Het bleek de beslissing in de wedstrijd, waardoor Barcelona nog altijd uitzicht houdt op de titel.

De regerend kampioen heeft nu 84 punten uit 35 wedstrijden, vier minder dan Atlético Madrid. De koploper komt op de laatste speeldag nog op bezoek in Camp Nou. Real Madrid staat derde met 82 punten, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld.

Dani Alves zorgde overigens na rust nog voor een opvallend moment. De Braziliaan wilde een hoekschop nemen en kreeg een banaan naar zich toegeworpen. De verdediger loste de, mogelijk racistisch bedoelde, actie laconiek op door de banaan op te eten (zie video).