Simeone dirigeert Atlético richting eerste titel sinds 1996

Reacties

Atlético Madrid zet de kampioenskoers na de negende opeenvolgende zege voort. Op bezoek bij Valencia won de formatie van trainer Diego Simeone dankzij een zeer fraaie treffer van Raúl García van de nummer acht van Spanje: 0-1.

Simeone dirigeert Atlético richting eerste titel sinds 1996

De Spaanse middenvelder kopte vlak voor de rust de bal achteloos binnen met zijn achterhoofd, waardoor de voorsprong op achtervolger Real Madrid - dat een duel minder speelde - werd opgevoerd naar zes punten. De Rojiblanco's begonnen voorzichtig aan het duel, maar hadden wel vanaf het eerste signaal het heft in handen.

Vijf minuten voor de rust werd de ban gebroken, terwijl de Madrilenen in de tweede helft amper in de problemen kwamen. Diego Costa was vlak voor tijd nog dicht bij de tweede Madrileense treffer, maar stuitte op doelman Vicente Guaita. In de slotfase moesten de bezoekers verder met tien man na de rode kaart van Juanfran, maar voor de uitslag had dat verder geen gevolgen.

Atlético komt door de triomf in Mestalla op 88 punten uit 35 duels. Daarmee is de eerste landstitel sinds 1996 weer een stap dichterbij. In de laatste drie speelronden treft Atlético Levante (uit), Málaga (thuis) en Barcelona (uit).

Stadgenoot Real Madrid volgt op zes punten, terwijl de Catalanen op zeven punten staan. Zowel Real als Barça heeft nog een wedstrijd tegoed. Atlético heeft aan twee zeges voldoende voor de titel aangezien het onderling resultaat met Real Madrid in het voordeel is van de rood-witten.

Ook in de Champions League doet de ploeg van trainer Simeone nog volop mee. Woensdag wacht de return op Stamford Bridge tegen Chelsea in de halve finale van de Champions League. In Madrid eindigde het duel in 0-0.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.