Ronaldo leidt Real met schitterende goals naar zege

Real Madrid kende een uitstekende generale voor de return tegen Bayern München in de halve finale van de Champions League. Mede dankzij twee schitterende treffers van Cristiano Ronaldo werd Osasuna met 4-0 verslagen.

De wedstrijd in Estadio Santiago Bernabéu werd voorafgegaan door een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan de vrijdag overleden Tito Vilanova. De voormalig trainer van Barcelona verloor vrijdag op 45-jarige leeftijd het gevecht tegen kanker. Daarna eiste Cristiano Ronaldo al snel de hoofdrol voor zich op.

De Portugees maakte afgelopen woensdag tijdens de 1-0 thuiszege op Bayern zijn rentree na drie weken blessureleed, maar was toen nog niet de oude. Tegen Osasuna liet hij al na zes minuten zien dat hij terug is. De aanvaller sneed vanaf de linkerkant naar binnen en haalde verwoestend uit. Buiten bereik van Andrés Fernández belandde de bal in het doel.

Daarna volgde kans op kans, maar Real verzuimde in de eerste helft de voorsprong te vergroten. In de 52ste minuut was het eindelijk raak en weer was Cristiano Ronaldo de maker van het doelpunt. Opnieuw trok hij naar binnen en schoot de bal schitterend in de kruising. Acht minuten later kopte Sergio Ramos het derde doelpunt van de avond binnen, waardoor de wedstrijd definitief beslist was.

Het was voor trainer Carlo Ancelotti het sein om Cristiano Ronaldo naar de kant te halen. Met het oog op de kraker van dinsdag in München kreeg hij rust. Vanaf de kant zag de topscorer van de Primera División met dertig treffers het nog 4-0 worden door een rake kopbal van Dani Carvajal. Daar bleef het bij, aangezien een treffer van Álvaro Morata terecht werd afgekeurd.

Door de overwinning is Real Madrid de nieuwe nummer twee in de Primera División. Met 82 punten uit 34 duels moet het alleen stadgenoot Atlético Madrid (85 punten) voor laten gaan. Barcelona (81) bezet de derde plaats.