Vertrek Luis Enrique bij Celta maakt weg naar Barça vrij

Reacties

Luis Enrique heeft bekend gemaakt na dit seizoen te vertrekken bij Celta de Vigo. De 44-jarige Spaanse trainer had nog een eenjarig contract bij de nummer acht van Spanje, maar dient die verbintenis niet uit. Daarmee lijkt het lot van Barcelona-trainer Gerardo Martino bezegeld.

Vertrek Luis Enrique bij Celta maakt weg naar Barça vrij

Luis Enrique werd onlangs al gesignaleerd op de kantoren van Barcelona, waar hij sprak met technisch directeur Andoni Zubizarreta. Het is een publiek geheim dat de Catalaanse beleidsbepalers na één seizoen alweer afscheid willen nemen van Martino. Onder de Argentijn verdween het zo typerende combinatievoetbal meer en meer uit het spel van Barça.

Luis Enrique is in de ogen van de clubleiding de ideale man om de onder Pep Guardiola en diens overleden opvolger Tito Vilanova ingezette lijn weer op te pakken. Hij speelde tussen 1996 en 2004 acht seizoenen in Camp Nou en was tussen 2008 en 2011 al trainer van Barcelona B, voor hij zijn trainersloopbaan vervolgde bij AS Roma en Celta.

Terugkeer
Net als zijn voormalige ploeggenoot Guardiola is Luis Enrique een voorstander van aanvallend voetbal. Vrijdag sprak hij echter met geen woord over een terugkeer naar Catalonië. 'Ik voel me verplicht de club op de hoogte te brengen van mijn plannen. Er is geen specifieke reden voor, wel mis ik mijn familie in Barcelona. Maar ik kan niets bevestigen, noch onkennen. Het is nu niet het moment om over mijn toekomst te praten, het is een droevige dag omdat ik vertrek.'

Echt verdrietig zal Luis Enrique niet zijn, want er stroomt roodblauw bloed door zijn aderen. Hoewel hij vijf seizoenen actief was voor Real Madrid voor zijn veelbesproken overstap naar Camp Nou, noemde hij de 6-2 zege van Barcelona in de Clásico tijdens het seizoen 2009/10 al eens een 'voetbalorgasme'. Aan hem de taak Barça zijn ziel weer terug te geven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.